Ben Affleck sågar vännen Matt Damon: "Omgiven av skräp"

Ben Affleck sågar vännen Matt Damon: "Omgiven av skräp"

Emil Oscar Rasmussen
17 april 2023 kl. 15:04
ANNONS
ANNONS

Affleck rekommenderar inte Damon som rumskamrat

Ben Affleck och Matt Damon är goda vänner som legat bakom flertalet storfilmer på vita duken. Samarbetet mellan dem har dock inte alltid fungerat lika bra utanför deras yrkesroller. Affleck sågar bland annat Damons städförmåga och minns ett tillfälle då han var "omgiven av skräp".

Ben Affleck och Matt Damon är just nu aktuella med filmen Air, men de har också samarbetat på flertalet andra projekt, som The Last Duel (2021) och, givetvis, Will Hunting (1997). Utöver deras nära relation som yrkesverksamma inom filmbranschen är de också bästa vänner utanför arbetet och de har en relation som sträcker sig decennier bakåt i tiden.

Den kända duon har till och med bott tillsammans och haft ett gemensamt bankkonto, vilket Ben Affleck pratade om med James Corden The Late Late Show with James Corden förra veckan. Då passade Affleck också på att såga sin nära vän – men det var inte för någonting filmrelaterat.

Ben Affleck sågar vännen Matt Damon: "Omgiven av skräp"
Matt Damon och Ben Affleck i "Will Hunting". Foto: Scanbox.

Ben Affleck sågar Matt Damon som rumskamrat: "Omgiven av skräp"

Tiden som rumskamrat med Matt Damon är inte något som Ben Affleck minns tillbaka på med enbart värme. Deras vänskap har bestått och Affleck skämtar om det gott i dag, men det han delade med sig av till James Corden har skapat friktion i många vänskapsrelationer genom åren.

I The Late Late Show frågade Corden om Matt var en bra rumskamrat – och Affleck gav svar på tal:

– Matt är en fantastisk kille. Jag älskar honom. Han är min bästa vän. Han har varit snäll mot mig hela mitt liv. Han är en briljant kille. Jag skulle inte rekommendera att bo med honom, säger Affleck till publikens skratt.

Den tidigare Batman-skådespelaren fortsätter att förklara att Damon har en förmåga att stänga saker och ting ute, vilket i första hand verkar ha gällt hushållssysslor som städning. Han berättar att han själv och hans bror Casey Affleck, som också bodde med dem, "strejkade" från att städa i två veckor för att få Damon att ta tag i det. Planen misslyckades och Ben Affleck avslöjar att det istället ledde till att de kom hem till Matt Damon "omgiven av koncentriska cirklar av skräp".

– Vi ger oss, vi ger oss, du är för bra. Vi kan inte vinna mot dig, hävdar Affleck att de ska ha sagt till Damon som inte alls förstod vad som försiggick.

Affleck skämtar också om att Damon aldrig betalat en räkning i sitt liv och yttrar omtanke för Damons fru, som levt med honom i 17 år.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL