Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Ben Affleck gör biografi om Belgiske kungen Leopold

Ben Affleck gör biografi om Belgiske kungen Leopold

Kristian Andersson | Nyhet
24 november 2019
Kristian Andersson | Nyhet
24 november 2019

Ben Affleck regisserar historiskt drama.

Det är tvåfaldigt Oscarsbelönade Ben Affleck som nu ska regissera och producera filmen "King Leopold's Ghost". Han har tidigare gjort filmer som "Argo" och "The Town", och nu arbetar han för produktionsbolaget One Community tillsammans med sitt egna bolag Pearl Street Films.

Ben Affleck ska regissera filmen King Leopold's Ghost och får hjälp av Martin Scorsese, Emma Koskoff-Tillinger samt Harry och Gina Belafonte som producerar tillsammans med honom. Farhad Safinia (Apocalypto) skriver manus baserat på Adam Hochschilds bok om den brutale belgiska härskaren som levde på 1800-talet och gjorde sig skyldig till folkmord i Afrika, rapporterar Variety.

Man tror att omkring 8 miljoner människor mördades under Leopolds styre. I filmen får vi följa invånare som vägrade göra som Leopold beföll och en amerikansk journalist som berättade om allt den brutale kungen Leopold gjorde. Materialet som den journalisten visade världen gjorde att organisationer som mänskliga rättigheter grundades samt inspirerade Joseph Conrad att skriva boken Heart of Darkness.

Vilka skådespelare vi kommer att få se i filmen vet vi inte i nuläget, inte heller när filmen kommer att ha sin premiär.

Har du någon favorit film där Ben Affleck regisserat? Missa inte att se honom som baskettränare i trailern till "The Way Back"

NÄSTA ARTIKEL