Ben Affleck ångrar storfilmen: Jag hatar den så mycket

Ben Affleck ångrar storfilmen: "Jag hatar den så mycket"

Emil Oscar Rasmussen
01 augusti 2023 kl. 21:00

Stjärnan är inte helt nöjd med alla beslut i karriären

Ben Affleck är en av vår tids största filmstjärnor. Genom åren har han medverkat i allt från Oscarsvinnande dramafilmer till actionpackade superhjältefilmer – men det är inte alla roller i karriären som han är helt nöjd med. Om floppen "Daredevil" (2003) säger han exempelvis att han "hatar den så mycket".

Ben Affleck är just nu högaktuell med Nike-filmen Air, där han ännu en gång spelar mot radarpartnern Matt Damon. Genom Afflecks långa karriär, som sträcker sig över fyra decennier, har det blivit en hel del framgångar – ur såväl ekonomiskt perspektiv som kritiker- och statusperspektiv. På sitt CV kan han stoltsera med titlar som bland andra Will Hunting (1997), Argo (2012) och Gone Girl (2014).

Han har dessutom axlat rollen som en av tidernas populäraste superhjältar i Batman. Det är dock inte alla uppdrag under karriären som Affleck blickar tillbaka på med värme. Och det är främst en tidigare superhjälteroll han grämer sig över med lite distans till projektet.

Foto: Twentieth Century Fox.

Ben Affleck ångrar storfilmen: "Jag hatar den så mycket"

Långt innan Ben Affleck kastade på sig DC Comics-manteln som Batman försökte han sig på superhjälteyrket hos Marvel. Då var det som Matt "Daredevil" Murdock i Daredevil från 2003. Trots en relativt imponerande rollbesättning med Affleck, Jennifer Garner, Colin Farrell och Michael Clarke Duncan m.fl. floppade filmen rejält och med tiden har dess status bara dalat ännu mer.

Skådespelare är ofta – även med floppar – snabba med att ta sina filmer i försvar, men när det kommer till just Daredevil verkar Affleck sålla sig till kören av kritiker mot filmen. Stjärnan har till och med gått så långt att han sågat den öppet i intervjuer.

– Den enda film som jag faktiskt ångrar är Daredevil. Den tar kål på mig. Jag älskar den berättelsen, den karaktären, och det faktum att den blev förstörd så som den blev stannar kvar i mig, säger Affleck i en gammal intervju med Playboy.

Lovade att aldrig spela hjälte igen

Enligt rapporter ska Ben Affleck ha varit så besviken på Daredevil att han lovande sig själv att aldrig spela superhjälte igen. Så blev det som bekant inte, och det var just för att revanschera sig för Marvel-filmen som han senare tog sig an Batman.

– För en gångs skull ville jag få den här typen av film och göra det rätt; göra en bra version. Jag hatar Daredevil så mycket, sa Affleck till TimeTalks för några år sedan.

Ben Afflecks Batman kanske inte kommer att gå till historien som något utöver det vanliga, men han kan åtminstone trösta sig med att resultatet – i de flestas ögon – blev betydligt bättre än "Daredevil".

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL