Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
BEKRÄFTAT: Andy Serkis i snack om att regissera Venom 2

BEKRÄFTAT: Andy Serkis i snack om att regissera "Venom 2"

Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
02 augusti 2019
Eric Diedrichs
Eric Diedrichs | Nyhet
02 augusti 2019

Från "Mowgli" till "Venom"?

Förra året släpptes Marvel-filmen "Venom" med Tom Hardy i titelrollen. Antihjälte-filmen fick det att klirra i biokassorna och nu är en uppföljare under utveckling. Senaste nytt är att Andy Serkis kan bli filmens regissör.

Med sin fenomenala gestaltning av Gollum i Peter Jacksons Sagan om ringen-trilogi blev Andy Serkis ett namn på alla filmälskares läppar. Sedan dess har han gett liv till King Kong, Caesar i Apornas planet och regisserat tre långfilmer, varav en TV-film.

Som regissör var han senast aktuell med Mowgli, som hade oturen att släppas strax efter Disneys version av Djungelboken. Nu rapporterar amerikanska medier att det kan vara dags för Serkis att sätta sig i registolen igen. Denna gången för att regissera "Venom 2".

"Ja, jag har haft möten med Sony".

För ett litet tag sedan hintade filmseriens huvudrollsinnehavare Tom Hardy om detta på Instagram i ett inlägg som sedan togs bort. Idag bekräftade Serkis själv att han har varit i samtal med Sony. Men än så länge är inget bestämt.

"Ja, jag har haft möten med Sony", säger Andy Serkis, "så det är potentiellt något som kan hända. Men vi får se…".

I dagsläget finns det två andra stora namn som konkurrerar om platsen. Dels har vi Bumblebee och Kubo-regissören Travis Knight. Dels har vi Apornas planet-regissören Rupert Wyatt.

Sett till Tom Hardys Instagraminlägg lär rollen dock gå till Serkis, men vi får se. Det råder inget snack om att studion snart kommer att gå ut med namnet. Vi på Filmtopp håller dig givetvis uppdaterad!

För mer läsning, spana in vår intervju med Venom-skaparen Todd McFarlane.

NÄSTA ARTIKEL