Beck-filmen som Peter Haber har sett om flest gånger

Beck-aktuella Peter Haber om filmen alla missat: ”Publiken hittade inte den”

Filmtopp
Uppdaterad 27 december 2023 kl. 09:24 | Publicerad 15 augusti 2023 kl. 08:40

Hoppas att den ska få nytt liv i streamingeran

I en intervju med Filmtopp berättar Peter Haber, återigen aktuell med Beck, om hans mest förbisedda film. "Den fick väldigt bra recensioner, men publiken hittade inte den", säger han.

Tidigare i december fick vi se den senaste Beck-filmen Inferno, där Peter Haber ännu en gång gör titelkaraktären. Medan publiken har närmast manisk koll på hans filmer som den rutinerade kommissarien, så händer det att andra projekt han gör faller mellan stolarna. I en intervju med Filmtopp svarar han på frågan om vilken som är hans mest förbisedda rulle.

Beck-aktuella Peter Haber om filmen alla missat: ”Publiken hittade inte den”
Foto: Filmtopp Media / Eric Diedrichs.

Beck-aktuella Peter Haber berättar för Filmtopp om hans mest förbisedda film: ”Publiken hittade inte den”

I en intervju med Filmtopp berättar Peter Haber om ett dolt guldkorn i hans filmografi, som sågs av väldigt få när den kom ut men som han hoppas får nytt liv i streamingeran:

– Vi gjorde en film någon gång på 90-talet som fick väldigt bra recensioner, en helt schysst rulle om jag uttrycker mig så, men publiken hittade den inte. Den hette Vita lögner som Mats Arehn gjorde om sin pappa. Det var en film som jag både tyckte om att göra och i efterhand tycker om att titta på.

Vita lögner släpptes på svenska biografer 1995. I den följer vi charmige figuren Palle Hagman, en optimist och svindlare som sätter upp en varieté med tron om att han kommer bli en stor stjärna inom underhållningsbranschen. När Palle stöter på motgångar – som det snart blir många av på vägen –  tar han till med vita lögner för att rädda sig själv och sin familj. 

Även om filmen inte fick det genomslag som Peter Haber finner rättvist, så hyllades den av landets kritiker. Haber själv nominerades till en guldbagge för Bästa manliga huvudroll, ett pris han ännu inte fått vinna. Dessvärre finns "Vita lögner" just nu inte att streama någonstans.

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL