Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Batwoman – den första lesbiska superhjälten med egen serie

Batwoman – den första lesbiska superhjälten med egen serie

Axel Diedrichs | Nyhet
05 augusti 2019
Axel Diedrichs | Nyhet
05 augusti 2019

iI oktober kommer de första avsnitten av CW:s "Batwoman".

Foto: CW.

Snart ser vi Batwoman göra debut i streamingformatet, och något som kommer att vara speciellt med titelkaraktären är att hon blir den första öppna lesbiska superhjältinnan.

Produktionsbolaget CW ligger bakom flera superhjälteserier, inte minst ArrowThe Flash och Supergirl. I höst har de premiär för deras nästa superhjälteserie Batwoman i vilken Orange is the New Black-stjärnan Ruby Rose har huvudrollen. Handlingen följer Kate Kane, som söker rättvisa i i den brottspräglade staden Gotham.

Vad som kommer att bli speciellt med serien är att Kate är en öppen lesbisk kvinna, och därmed den första homosexuella superhjälten i tv-historien. Detta läggs det däremot ingen större vikt på, berättar Rose för The Hollywood Reporter:

– Jag känner att jag var som Kate när jag var yngre – svårigheten med att släppa in personer i mitt liv, att lita på dem och känna att jag kan göra allt på egen hand. Att inte ha en stor familj, och uppenbarligen att vara gay, men det är inte någon stor del av serien. Jag delar inte alla svårigheter med henne längre, men jag kan förstår hur hon känner sig.

"Batwoman" har premiär 6 oktober. Var vi får se den på streamingmarknaden i Sverige återstår att se.