Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Batgirl får ny kvinnlig manusförfattare

Batgirl får ny kvinnlig manusförfattare

David Lindahl | Nyhet
10 april 2018
David Lindahl | Nyhet
10 april 2018

Christina Hodson ersätter Joss Whedon som manusförfattare för Batgirl.

Batgirl.
Batgirl. Foto: DC Comics.

Batgirl ska bli av men inte med Joss Whedon som manusförfattare. Han har klivit åt sidan och ersatts av Christina Hodson som skrev manus till Transformers-spinoffen Bumblebee.

1961 skapade DC Comics karaktären Bat-Girl som några år senare bytte namn till Barbara Gordon, dotter till polismästaren James Gordon. Om nätterna klär hon ut sig till Batgirl och bekämpar brott. Med Batmans popularitet sökte DC Comics efter en kvinnlig motsvarighet. Superhjälten har figurerat både i tv-serier och filmer. Bland annat spelade Yvonne Craig henne bredvid Adam West i 60-tals tv-serien Batman.

Nu ska Batgirl bli spelfilm igen och från början var det tänkt att superhjältetungviktaren Joss Whedon skulle skriva manuset. Nu rapporterar Variety att han klivit av projektet och i stället ersatts av Christina Hodson, som bland annat skrivit manus till kommande Transformers-spinoffen Bumblebee, thrillern Unforgettable och skräckfilmen Shut In. Whedon lyckades enligt honom själv inte komma på en tillräcklig bra idé och hoppade därför av.

Intresse finns för Batgirl, bland annat visat när Whedon hoppade av och den amerikanska författarinnan Roxane Gay öppet erbjöd sig att i stället skriva manus till filmen. Med Wonder Womans framgångar och Marvels kommande Captain Marvel på gång, ökar antalet kvinnliga superhjältar. Med Batgirl lägger DC Comics och Warner Bros till ytterligare en på deras lista.

Den 21 december senare i år släpps DC Comics Aquaman och under 2019 väntas Wonder Woman 2 anlända. Något premiärdatum för Batgirl är ännu oklart.

Vem tycker du ska spela Batgirl?

NÄSTA ARTIKEL