Bäst i test ny säsong

Bäst i test-krisen: programledare har sagt upp sig

Filmtopp
30 november 2022 kl. 12:11

Ska ha uttryckt sig rasistiskt

Just nu pågår det en kris för norska "Bäst i test" där programledaren Atle Antonsen har hoppat av programmet efter anklagelser om rasistiska kommentarer.

Norska Bäst i test, eller Kungen befaller som det heter där, är nu på jakt efter en ny programledare. Detta efter att Atle Antonsen kommit överens med Warner Bros. Discovery om att säga upp sin plats inför nästa säsong. Anledningen ska vara att han anklagats för att ha uttryckt sig rasistiskt.

Programmet Bäst i test som hemma i Sverige är enormt stort, är även ordentligt populärt i vårt grannland Norge. I svenska upplagan ser vi som bekant den komiska duon David Sundin och Babben Larsson, och i den norska frontar den berömda skådespelaren Atle Antonsen (bland annat känd från humorserien Dag) programmet. Nu har det blivit känt för oss att Antonsen sagt upp sig från programmet, vilket lett till att Discovery nu letar för fullt efter en ersättare.

Bäst i test-krisen: programledare har sagt upp sig
Ante Antonsen i "Dag". Foto: TV2.

Bäst i test-programledaren ska ha uttryckt sig rasistiskt

Ante Antonsen, som är en av Norges mest älskade skådespelare, anmäldes av 24-åriga Sumaya Jirde Ali för rasism och för hur han hade betett sig mot henne på nattklubben Bar Boca i Oslo för några veckor sedan. Bland annat ska han ha sagt att hon är för mörkhyad för att vara där. Polisutredningen är nedlagd på grund av bristande bevis men Antonsen uppges ha bett henne om ursäkt kort efter att hon gått ut på Facebook med vad som hänt.   

Hanne McBride, som är kommunikationschef på Warner Bros. Discovery, säger till NRK att man tillsammans med Antonsen kommit överens om att han inte borde jobba kvar på Bäst i test. För Antonsens del ska han ha varit tydlig med att han behöver tid till att tänka och reflektera över vad som hänt.

Bäst i test-krisen: programledare har sagt upp sig
Foto: Warner Bros. Discovery.

Nu börjar jakten på ny programledare för Bäst i test

Antonsen kommer inte att finnas med i nästa säsong av Bäst i test Norge. Nu inleder Warner Bros. Discovery jakten på hans ersättare. I dagsläget finns det inga uppgifter om vem som kan tänkas ta över den populära rollen.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL