Barnskådespelaren från Indiana Jones vann Oscar – kramades om av Harrison Ford

Barnskådespelaren från Indiana Jones vann Oscar – kramades om av Harrison Ford

Eyla Runsten
13 mars 2023 kl. 10:03

Ke Huy Quan och Harrison Ford återförenades på Oscarsscenen

Ke Huy Quan slog igenom stort med "Indiana Jones och de fördömdas tempel" (1984) som karaktären Short Round. Quan gjorde nu sin comeback i filmen "Everything Everywhere All at Once" (2022) som vann priset för Bästa film, och återförenades med Harrison Ford som presenterade vinnarna av priset.

Årets Oscarsgala bjöd på många känslomässiga ögonblick, men för Indian Jones-fansen var en av höjdpunkterna när skådespelaren Ke Huy Quan återförenades med sin tidigare kollega Harrison Ford på scenen.

Quan, som blev känd för sin roll som Short Round i filmen Indiana Jones and the Temple of Doom (1984) och kort därefter som Data i The Goonies - Dödskallegänget (1985)  gjorde comeback i filmbranschen i år med Everything Everywhere All at Once (2022). Quan hade tidigare haft en framgångsrik karriär som barnskådespelare, men hade försvann från rampljuset när erbjudanden om nya roller uteblev.

Kramade om Harrison Ford

När Quan och resten av Everything Everywhere All at Once-teamet tog emot priset för Bästa film på Oscarsgalan, tog Ford tillfället i akt att gratulera sin tidigare kollega. En video från evenemanget visar hur Quan, exalterad och lycklig, springer in i Fords famn och hoppar upp och ner av glädje. Det här ögonblicket blev en påminnelse om det tidigare framgångsrika samarbetet mellan Ford och Quan. För Quan var det också en symbolisk återkomst till filmvärlden och ett bevis på att han fortfarande har mycket att erbjuda som skådespelare.

Everything Everywhere All at Once (2022), en sci-fi-komedi som utforskar flera parallella universum, fick också positiva recensioner från kritiker och betraktas som en av de mest intressanta filmerna som visades på Oscarsgalan. Quans imponerande prestation i filmen och hans återförening med Ford är säkert något som fansen kommer att minnas länge.

Här kan du streama Everything All at Once om du inte har sett den eller är sugen på att se den för första gången.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL