Barbie sprängde gränsen – medlem i exklusiva miljardärklubben

Barbie sprängde gränsen – medlem i exklusiva miljardärklubben

Filmtopp
07 augusti 2023 kl. 08:42

Rekordfilmen slog ännu ett rekord

Greta Gerwigs "Barbie" har passerat över en miljard dollar i intäkter. Det är första gången en film regisserad av en kvinna passerar miljardgränsen.

Trots konkurrens från både Turtles och The Meg 2 så lyckades Greta Gerwigs Barbie ännu en gång göra störst avtryck på biomarknaden. Under helgen genererade filmen nämligen 53 miljoner dollar på den amerikanska marknaden, jämfört med 30 miljoner dollar (The Meg 2) och 28 miljoner dollar (Turtles).

Sedan premiären den 21 juli har nu Barbie genererat 1,03 miljarder dollar i biointäkter (≈ 10,9 miljarder kronor). Den Margot Robbie och Ryan Gosling-frontade äventyrskomedin är den första live action-filmen, i regi av en kvinna, att passera miljardgränsen. Det är också den första filmen någonsin – i regi av en kvinna, utan en manlig medregissör – att nå miljardgränsen.

Historiskt sett blir Barbie den 53 filmen att passera miljardgränsen och den andra för i år – Super Mario Bros. genererade totalt 1,35 miljarder dollar i intäkter. Om Barbie lyckas slå den summan återstår att se.

 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL