Bahar Pars outfit på Guldbaggegalan väcker ilsken debatt

Bahar Pars outfit på Guldbaggegalan väcker ilsken debatt

Axel Diedrichs
18 januari 2024 kl. 14:01
ANNONS
ANNONS

Ordbråk i kommentarsfälten

Många av Filmtopps läsare anser att Bahar Pars klänning på Guldbaggegalan var olämplig och osmaklig, vilket lett till en stor och ilsken debatt.

Snabbversion
  • Bahar Pars klänning på Guldbaggegalan har genererat många elaka kommentarer på Facebook.
  • Följare tar henne i försvar och väcker debatt på Filmtopps sociala medier.
  • Filmtopp uppmanar följare att hålla god ton.

I måndags hölls Guldbaggegalan 2024 på Cirkus i Stockholm. Bland presentatörerna fanns skådespelaren Bahar Pars. Inför galan gick hon med trehundra andra gäster på röda mattan för att posera framför kamerorna. När Filmtopp lade ut bilder från mattan dröjde det inte länge innan kommentarsfältet började svämma över med starka åsikter om hennes outfit.

Bahar Pars outfit på Guldbaggegalan väcker ilsken debatt
Bahar Pars. Foto: Filmtopp Int.

Bahar Pars outfit på Guldbaggegalan väcker ilsken debatt

Filmtopp rapporterar sällan om sådant som inte är direkt kopplat till film- eller TV-produktioner eller stora händelser i filmbranschen. Med den tokiga debatt som Bahar Pars outfit på årets Guldbaggegala har väckt i våra egna sociala kanaler, måste vi göra ett undantag i vår rapportering.

Drygt tvåhundra kommentarer har kommit in på Filmtopps publicerade bild på Facebook där skådespelaren poserar i sin klänning där många gärna vill påpeka att Pars klänning är för urringad. I flera fall har folk mer eller mindre gått till attack mot henne och kallat valet av outfit för saker som "oaptitligt" och "fruktansvärt smaklöst". Bland andra mer syrliga kommentarer kan vi läsa rader som "Har du inte glömt något? Klä på dig!!!", "Så stillöst", "Hemsk klänning" och "Ser ut som brösten ska ramla ut". 

Ett flertal kränkande kommentarer som riktats mot Bahar Pars har plockats bort av Filmtopps redaktion.

De laddade kommentarerna har också lett till att användare tagit Bahar Pars i försvar, vilket lett till en debatt om hur vi ska få klä oss offentligt.

"Så ledsamt med så många negativa kommentarer. Tänker på hur ledsen jag skulle bli om jag fick sådana kommentarer", skriver en användare. 

"Visst, ni kan tycka vad ni vill om klänningen men att sitta och klanka ner på hennes kropp och att hon är 'hängig' och allt jag läst i denna tråd är bara under all kritik", skriver en annan. Vidare uttrycker flera att det är tråkigt med så många negativa kommentarer i fältet.

Filmtopp önskar god ton 

Vi på redaktionen älskar när folk vill engagera sig i vårt innehåll och uppmanar alltid till interaktion. I nästan alla fall rör det sig om respektfulla och givande diskussioner där folk på spännande vis lägger fram sina tankar runt särskilda filmer och serier. Men när det kommer till kränkande kommentarer tar vi stort avstånd – dessa hör inte hemma på våra plattformar.

Filmtopp uppmanar till åsikter men vi önskar samtidigt att alla håller en god ton. Om du själv känner dig kränkt eller vill att vi agerar på särskilda kommentarer du fångar upp är du alltid varmt välkommen att kontakta oss på mejl eller skriva ett direktmeddelande antingen på Instagram eller Messenger

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL