Axel Peterséns Syndabocken uttagen till Torontos filmfestival

Axel Peterséns Syndabocken uttagen till Torontos filmfestival

Filmtopp
Uppdaterad 10 november 2023 kl. 08:33 | Publicerad 04 augusti 2023 kl. 09:01

"Cirkeln känns sluten"

Axel Peterséns nya film "Syndabocken", med Joel Spira och Christopher Wagelin i de ledande rollerna, får världspremiär inom tävlan i sektionen Platform på Torontos filmfestival.

Det bär av till Toronto för Axel Petersén där hans nya film Syndabocken skall visas på stadens filmfestival. Om detta säger regissören följande i ett pressmeddelande:

– Underbart! Väldigt kul att komma tillbaka till Toronto för Syndabockens världspremiär. En superfestival! Har inte varit där sen Avalon, som är någon typ av kusin till Syndabocken så cirkeln känns sluten.

Detta handlar Syndabocken om

I skuggan av Maltas brännande sol, i utkanten av den svenska e-gamingkolonin, dyker lotterisvindlaren "Dimman" upp för att överraska sin forne vän och kollega inför hans bröllop. Det blir inledningen till ett lika desperat som dekadent sökande efter försoning.

Axel Petersén har skrivit och regisserat Syndabocken med Joel Spira och Christopher Wagelin i de ledande rollerna. Syndabocken är producerad av Sigrid Helleday/Fedra, i samproduktion med Pellikola, SVT, Film Stockholm och Strictly Post, med stöd från Screen Malta, Malta Film Commission och Konstnärsnämnden med stöd av Svenska Filminstitutet/långfilmskonsulent Hanna Leijonqvist.

Syndabocken distribueras av TriArt Film och har svensk biopremiär 24 november.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL