Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Avengers: Infinity War – årets mest inkomstbringande film

Avengers: Infinity War – årets mest inkomstbringande film

David Lindahl | Nyhet
14 maj 2018
David Lindahl | Nyhet
14 maj 2018

Thanos förstörelse fortsätter att dra in pengar.

Josh Brolin som Thanos i Avengers: Infinity War.
Josh Brolin som Thanos i Avengers: Infinity War. Foto: Marvel.

Det tredje mastodont-äventyret av Avengers-filmerna fortsätter att skörda framgångar. Nu har den gått om Black Panther och är hittills i år den mest inkomstbringande filmen på bio.

Att Marvels filmer fortsätter att vara kassakor är föga förvånande. Den första Avengers-filmen drog in över 1,5 miljarder dollar internationellt och den andra över 1,4. Nu har enligt Box Office Mojo den tredje filmen Infinity War passerat de båda med över 1,6 miljarder dollar i biointäkter. Detta gör också att den nu är den mest inkomstbringande filmen från i år.

Black Panthers popularitet höll i sig länge och fram tills nu verkade den vara relativt ohotad. Bakom den är det långt ned till den kinesiska filmen Operation Red Sea som bara i hemlandet har dragit in 575 miljoner dollar. Flera har spått att Infinty War kan nå över två miljarder dollar internationellt, vilket inte är en omöjlighet med tanke på att den för bara tre dagar sedan gick upp på biograferna i Kina och intäkter därifrån inte har redovisats än.

Totalt genom historien ojusterat efter inflation, placerar Infinity Wars siffror den som den femte mest inkomstbringade filmen internationellt. Jurassic World ligger dock nära till hands och skulle den sedan fortsätta stiga upp över två miljarder placerar den sig med tungviktarna Avatar, Titanic och Star Wars: Force Awakens.

Vår recension på Avengers: Infinity War och den kan du läsa här.

Tror du att Avengers: Infinity War kan bli den första Marvel-filmen att passera två miljarder?

NÄSTA ARTIKEL