Avengers 3 – tidernas mest inkomstbringande film

Avengers 3 – tidernas mest inkomstbringande film

Axel Diedrichs
Uppdaterad 03 juli 2021 kl. 16:07 | Publicerad 30 april 2018 kl. 13:04

Den nya superhjälteoperan har öppnat starkast någonsin på bio.

Chadwick Boseman, Chris Evans och Scarlett Johansson i Avengers: Infinity War.
Chadwick Boseman, Chris Evans och Scarlett Johansson i Avengers: Infinity War. Foto: DIsney.

CNN rapporterar att "Avengers: Infinity War" under sin premiärhelg drivit in de drygt 630 miljoner dollar "Justice League" mäktade med – under hela sin biosejour. Detta gör att filmen inkomstmässigt fått den bästa starten någonsin. 

Vårens stora biofilm har det största karaktärsregister superhjältefilmen skådat, med mängder av protagonister som slår sig samman för att bekämpa ondskan. I äventyret ser vi bland annat Spindelmannen, Black Panther, gänget från Guardians of the Galaxy och, så klart, Avengers-teamet. Sett till sammandrabbningen av fans från Marvel-universumets alla olika hörn är det kanske orimligt att jämföra Avengers 3:s ekonomiska succé med andra filmer; inom en snar framtid ser dess omsättning ut att springa förbi "Force Awakens". Den allra mest inkomstbringande filmen någonsin sägs ofta vara Avatar – men det finns olika slut på den sagan ifall du justerar efter inflation.

Hoppas du på att filmens superhjälteera snart ska ta slut, gör du rätt i att vänja dig vid tanken att vi förmodligen bara är i början på genrens stormaktstid. Det är nämligen inte nog med att Avengers: Infinity War gör ekonomisk triumf, filmen har (med 160 tusen röster) det slående betyget 9.1/10 på IMDb och rankas #9 på deras berömda ranking av världens bästa filmer.

Kommer du att se "Avengers: Infinity War" på bio?

Missa inte vår Marvel-expert Fredrik Edströms ranking av Marvels alla filmer.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL