Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Avatar-producent vill göra en uppföljare på Alita: Battle Angel

Avatar-producent vill göra en uppföljare på Alita: Battle Angel

Kristian Andersson | Nyhet
04 december 2019
Kristian Andersson | Nyhet
04 december 2019

Storproducenten Jon Landau vill göra uppföljare till Alita.

I februari hade "Alita: Battle Angel" biopremiär och drog totalt in strax över 400 miljoner dollar. Nu vill Avatar-producenten Jon Landau göra en uppföljare.

Alita Battle Angel
Foto: Twentieth Century Fox. 

 

Storproducenten Jon Landau har gjort många filmer med James Cameron som till exempel Titanic och Avatar. Nu vill han enligt Cinema Blend göra en uppföljare på Alita: Battle Angel.

Totalt drog  filmen in strax över 400 miljoner dollar på 200 miljoner vilket gjorde att projektet mer eller mindre gick jämnt ut efter all reklam. 

Därför tror många dock att Alita 2 inte komma er få se dagens ljus och att produktionsbolaget 20th Century Fox inte är intresserade. Men nu har Disney köpt upp 20th Century FOx och då ser det helt plötsligt ljusare ut. Producenten bakom Alita, Jon Landau, ger heller inte upp så lätt. Han har i dagarna sagt följande.

– När James Cameron skulle regissera, vilket var menat under en tid, hade han två olika handlingar där vi kunde gå in väldigt specifikt. Vad jag tycker att Alita Army borde göra nu är att låta Disney veta hur viktigt det är att vi får en till Alita-film.

Det är ingen omöjlighet att Alita 2 blir av för trots bristande inkomster har den mottagits bra av fansen och har ett betyg på  7,4 på den internationella filmdatabasen (IMDb).

Vet du vad James Cameron gör efter Avatar? läs mer om det här!

Hoppas du på en till Alita: Battle Angel?