Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Ava DuVernay regisserar superhjältefilmen New Gods

Ava DuVernay regisserar superhjältefilmen New Gods

Kristian Andersson | Nyhet
17 mars 2018
Kristian Andersson | Nyhet
17 mars 2018

Warner Bros har gett Ava DuVernay chansen att regissera den nya superhjältefilmen New Gods.

Regissören Ava DuVernay.
Regissören Ava DuVernay.

Ava DuVernay har precis blivit klar med filmen A Wrinkle in Time och nu har hon siktet inställt på nästa stora projekt. Warner bros har nyligen slutit ett avtal med henne angående filmen New Gods, en viktig del i DC-universumet.

Det var först 1971 som Jack Kirby skapade serien New Gods, en historia om gudar som lever i en värld med de två planeterna, New Genesis och Apokolips. New Genesis är en idyllisk planet där den fredliga Highfather härskar. Planeten Apokolips styrs av en tyrann, Darkseid. De som befolkar planeterna anser sig själv vara gudar i den så kallade fjärde världen.

Redan i december twittrade DuVernay och berättade vilken som var hennes favorithjälte, Big Barda, en karaktär från serietidningen New Gods. Nu rapporterar Empire Online att det är bekräftat att hon blir regissören för den kommande filmen.

DuVernays A Wrinkle in Time har bemöts med mycket negativ kritik och har inte visat sig vara en speciellt stor succé, då den endast gjort en inkomst på 28 miljoner dollar.

Ava DuVernay är bara en av många fantastiska kvinnliga regissörer och vi har tidigare listat 31 fantastiska filmer regisserade av kvinnor.

Är Ava DuVernay rätt regissör till New Gods?