Feed (2022)

Artister och prisutdelare på Guldbaggegalan 2023

Filmtopp
20 januari 2023 kl. 08:01
ANNONS
ANNONS

Snart är det dags för årets gala

Sofia Kappel, Jonas Karlsson och Alexej Manvelov är några av prisutdelarna på årets Guldbaggegala. Nedan följer alla artister och utdelare.

Pleasure
Sofia Kappel. Foto: Eric Diedrichs / Filmtopp Media

Sofia Kappel kritikerrosades för sin långfilmsdebut i Pleasure (2021) och belönades med en Guldbagge för Bästa kvinnliga huvudroll vid förra årets gala. I år återvänder hon som prisutdelare. Även regissören till Pleasure, Ninja Thyberg, delar ut pris. Filmen valdes ut i Official Selection i Cannes och nominerades till sju Guldbaggar, bland annat Bästa regi.

Jonas Karlsson
Jonas Karlsson kommer att dela ut ett pris på årets gala. Foto: Eric Diedrichs / FIlmtopp Media

Övriga prisutdelare på Guldbaggen 2023

Alexej Manvelov har medverkat i filmer som Den blomstertid nu kommer (2018) och i TV-serier som Chernobyl, Jordskott och Top Dog.

Bland årets prisutdelare finns också skådespelaren Jonas Karlsson som prisats tvåfaldigt med en Guldbagge, senast i fjol för rollen som Tyko i Sagan om Karl-Bertil Jonssons julafton (2021). Just nu är han aktuell i TV-serien Nattryttarna och som berättarröst i förra årets tre nya Alfons Åberg-filmer.

Skådespelaren och regissören Nanna Blondell har vi settt i filmer som Red Dot och Black Widow, och nyligen i TV-serierna Partisan och House of the Dragon.

MER LÄSNING: Guldbaggen 2023 – alla nomineringar

Christer Lindarw, legendarisk kläddesigner, dragshowartist och skådespelare. På film sågs han tidigt i rollen som drottning Silvia i Göta Kanal (1981). Han är nu aktuell i Länge leve Bonusfamiljen (2022).

Delar ut en Guldbagge gör också artisten och låtskrivaren Zhala, som förra året långfilmsdebuterade som Maya i Maya Nilo (Laura).

Edvin Törnblom, komiker och programledare som gjorde långfilmsdebut i Göta Kanal 4 – Vinna eller försvinna (2022). Edvin ser vi redan tidigt under galakvällen då han kommer att intervjua Guldbaggegalans gäster på röda mattan.

MER LÄSNING: Dessa filmer tävlar om publikens pris på Guldbaggen

Artister som uppträder på Guldbaggen

Bland musikinslagen: Helen Sjöholm, Anna Stadling och Albin Lee Meldau gör en hyllning till Sven-Bertil Taube, som avled i slutet av förra året, och Nadja Kasanesh Holm framför ett mäktigt nummer med hela ensemblen från musikalen The Bodyguard som just nu går på Chinateatern i Stockholm.

Guldbaggegalan går av stapeln måndagen den 23 januari och direktsänds i SVT1 och SVT Play med start klockan 17.00.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL