Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Arg på förlaget som släpper pappa Woody Allens biografi

Arg på förlaget som släpper pappa Woody Allens biografi

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 mars 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
04 mars 2020

Ronan Farrow med öppet brev i New York Times.

Pulitzer-vinnaren Ronan Farrow öppnar upp sig om besvikelsen på hans bokförlag som väljer att släppa pappa Woody Allens självbiografi.

Bild ur "A Rainy Day in New York" (2019).
Bild ur Woody Allens "A Rainy Day in New York" (2019). Foto: Gravier Productions.

Fyrfaldigt Oscarsbelönade Woody Allen är sedan länge anklagad för att ha begått sexuella övergrepp mot sin adoptivdotter Dylan Farrow. I samband med Metoo-vågen fick anklagelserna riktade mot regissören nytt liv, vilket ledde till att filmbolag tagit avstånd från honom, inte minst under hans senaste film A Rainy Day in New York som aldrig gick upp på bio. Heller har inget förlag velat trycka hans memoarbok – förrän nu. Och det är förlaget Hatchette, där sonen Ronan Farrow representeras, som väljer att släppa boken. Detta har lett till att Ronan nu hugger mot förlagets VD Michael Pietsch – i ett öppet brev publicerat i New York Times

– Under arbetet av Fånga och döda, som delvis handlar om skadan som Woody Allen orsakade min familj, planerade du i hemlighet att ge ut en bok av personen som begick dessa övergrepp. Jag kan inte längre med gott samvete samarbeta med er. Tänk om det var din syster. 

Ronan Farrow har i sin bästsäljande bok Fånga och döda skrivit om avslöjandet av Harvey Weinsteins överträdelser, men också om anklagelserna mot hans pappa. 

2017 var Farrow en nyckelfigur i avslöjandet av Weinsteins olika brott mot kvinnor, vilket i sin tur ledde till startskottet för Metoo. Året därpå skulle han vinna Pulitzer-priset för Public Service

Relaterad läsning: 

Michael Caine kommer inte att arbeta med Allen igen
Efter anklagelserna – Allens film stoppas
Jude Law: en skam att Allens nya film inte visas