Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Årets julkalender Storm på Lugna gatan slår tittarrekord!

Årets julkalender Storm på Lugna gatan slår tittarrekord!

Eric Diedrichs | Nyhet
29 december 2018
Eric Diedrichs | Nyhet
29 december 2018

En ökning med 85 procent fler tittningar online.

Ensemblen i årets julkalender
Foto: SVT

"Storm på Lugna gatan" har blåst liv i den svenska publiken. Genomsnittligt har 749 000 personer sett varje avsnitt, vilket är rekord.

Fler än någonsin har tittat på årets julkalender. 85 procent fler har tittat på “Storm på Lugna gatan” online jämfört med förra året. Webbpubliksiffrorna visar i snitt att 749 000 har sett varje avsnitt. Förra året låg snittet på 404 000 per avsnitt. Även tittarsiffrorna i broadcast har gått upp och där ligger snittet på 2 miljoner i år jämfört med 1,7 miljoner förra året, men siffrorna visar ändå en klar förflyttning av tittarvanor från broadcast till online.

En ökning med 85 procent online är fantastiskt och ger oss ett kvitto på att julkalendern är en viktig tradition som samlar familjen oavsett plattform, säger Johanna Gårdare, programchef på Barnkanalen och ansvarig utgivare för julkalendern.

Hon säger också att hon tror att en del av framgången med årets kalender är att SVT har varit lyhörda kring vilka behov publiken vill att en julkalender ska fylla.

– Publiken är tydliga med att de vill ha julstämning, snö, igenkänning och bärande berättelser för både barn och vuxna. Det är viktigt för att det ska bli en samlande stund för hela familjen i december. Det ska vi fortsätta med även i nästa års julkalender som bjuder på ordentlig julfrossa.

2019 års julkalender i SVT har namnet Panik i tomteverkstan och även här är julstämning en central ingrediens. Det blir en humoristisk julsaga som utspelar sig i tomtens värld. I rollerna som tomten och tomtemor ser vi Per Andersson och Pernilla Wahlgren. För manus och regi står Fredde Granberg och Thomas Claesson som också ligger bakom den populära serien Familjen Rysberg.

Håller du med oss om "Storm på Lugna gatan"? Här kan du se vad vi tyckte!