Är Winnie the Pooh: Blood and Honey nästa biosuccé?

Är Winnie the Pooh: Blood and Honey nästa biosuccé?

06 februari 2023 kl. 18:02

Kommer snart till Sverige – gör redan succé i Mexiko

Kan snackisen "Winnie The Pooh: Blood and Honey" vara nästa biosuccé? Efter att ha slagit igenom på den mexikanska marknaden filmen sig nu redo att ta sig an den globala marknaden.

Lågbudgetfilmen Winnie the Pooh: Blood and Honey gör succé på den mexikanska biljettmarknaden efter sin premiär i slutet av januari. Filmen närmar sig nu 1 miljon dollar biointäkter, och det innan den globala lanseringen den 15 februari, rapporterar The Hollywood Reporter (THR). 

Är omtalade Winne the Pooh: Blood and Honey nästa biosuccé?

Rhys Frake-Waterfield har regisserat och skrivit manuset till denna omtalade slasherfilm. Winnie the Pooh: Blood and Honey är en skräckversion av A.A. Milnes klassiska berättelse om Nalle Puh. Frake-Waterfields version bygger på twisten att Puh och Nasse har blivit två blodtörstiga mördare. I filmen går duon till attack mot en grupp universitetskvinnor som en form av hämnd efter att Christopher Robin övergett dem för att gå på college.

Trots sin blygsamma budget på blott 15 000 dollar kan filmen redan ses som en succé. Winnie the Pooh: Blood and Honey lanseras globalt först den 15 februari, men hade premiär i Mexiko där den spelat in närmare 1 miljon dollar, enligt THR. De imponerande siffrorna är nästa i ledet av framgångar för lågbudgetfilmen. Produktionen har varit en snackis under en längre tid och nyligen placerade den sig på plats nummer två på IMDb:s lista över de mest framemotsedda filmerna 2023.

Redan i slutet av januari bekräftades det dessutom att en uppföljare är på gång. På sitt officiella Twitter-konto utlovas "More blood. More honey" över en affisch med en slogan som säger "Friends will gather... to take revenge".

Två andra projekt som Rhys Frake-Waterfield har på gång är titlarna Dinosaur Prison och Peter Pan's Neverland Nightmare.

"Winnie the Pooh: Blood and Honey" har svensk biopremiär den 15 februari.

Mer läsning:

NÄSTA ARTIKEL