Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Star Wars: The Force Awakens

Är George Lucas tillbaka i Star Wars-världen?

Sofia Olovsson | Nyhet
02 juni 2021
Sofia Olovsson | Nyhet
02 juni 2021

Star Wars-skaparen kan inte hålla sig borta.

Rykten om att George Lucas ska vara tillbaka inom Star Wars-spektrumet har florerat i flera år men nu har ett nytt rykte om en ny Star Wars-trilogi hittat fansen.

George Lucas är grundaren och skaparen till de mest omtalade sci-fi filmerna någonsin, nämligen Star Wars-filmerna. Men 2012 bestämde sig Lucas för att sälja rättigheterna till Star Wars och många fans blev oroliga över vad som skulle hända. 

Star Wars: The Force Awakens
Walt Disney Studios

Flera uppföljare har släppts sedan dess med bland annat nya karaktärer och nya storylines. Filmer som Star Wars: Episode VII och Star Wars: Episode VIII är några av dem. 

Under flera år har det dock ryktats om att George Lucas återvänt till Star Wars-universumet efter att han sålt rättigheterna, detta efter att han synts i bild tillsammans med Jon Favreau bakom kulisserna på serien The Mandalorian. Hans namn ska även ha stått med i credit-listan till filmen Rogue One: A Star Wars Story från 2016. 

Enligt Inside The Magic ska ännu ett rykte ha börjat florera om att Lucas är i gång med en helt ny Star Wars-trilogi där han kommer ta tillbaka sin roll som kreatör. Detta är som sagt bara ett rykte och det finns ingen som för tillfället har bekräftat det. 

Men visst vore det härligt med en ny Star Wars-trilogi? 

INTERNET FRÅGAR – MED OLA RAPACE:

VIDARE LÄSNING:

Porträtt: George Lucas (1944- )

NÄSTA ARTIKEL