Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
April är varje TV-nörds våta dröm

April är varje TV-nörds våta dröm

Jonatan Blomberg | Nyhet
24 februari 2017
Jonatan Blomberg | Nyhet
24 februari 2017

Alla goda ting är tre, det är april ett bevis på.

Carrie Coon är en del av två av årets mest intressanta serier; Fargo och The Leftovers.
Carrie Coon är en del av två av årets mest intressanta serier; Fargo och The Leftovers.

"Gråt inte över spilld mjölk", "gräset är alltid grönare på andra sidan" och "bit inte den hand som föder dig" är exempel på ordspråk som de flesta av oss har hört otaliga gånger. De är alla relativt lätta att förstå hur de växt fram och varför de fortsätter att användas. Ordspråket "alla goda ting är tre" är däremot lite svårare att hitta en motivering till – om vi nu inte vänder oss mot kristendomens treenighet och menar att  det är fadern, sonen och den heliga anden som vi syftar på varje gång någon säger att alla goda ting är tre. För den som vill använda sig av en annan (ny) definition har jag ett bättre förslag, taget från TV-världen!

Av årets tolv månader råder det ingen tvekan om att april är den månad som är allra mest intressant när det kommer till återkommande TV-serier. Alla goda ting är tre syftar från och med nu givetvis på april i år, då de tre toppserierna Better Call SaulFargo och The Leftovers levererar sina tredje säsonger.

Better Call Saul - 11 april

Bob Odenkirk och Better Call Saul har imponerat med sina två första säsonger och kan välförtjänt klappa sig själva på axeln som en av de mest framgångsrika spinoff-serierna någonsin. Inför säsong tre kommer en av de mest framträdande Breaking Bad-skurkarna att få chansen att skrämma oss på nytt – Giancarlo Espositos fantastiska karaktär Gustavo "Gus" Fring.

I en teaser inför den nya säsongen får vi se en reklamfilm från den Gus Fring-ägda snabbmatsrestaurangen "Los Pollos Hermanos". Redan i samband med att den andra säsongens namn på avsnitten hade presenterats gick det att ana vad som var på gång inför den tredje säsongen:

Fifi

Rebecca

Inflatable

Nailed

Gloves Off

Switch

Bali Hai

Amarillo

Cobbler

Klick

Den första bokstaven i titeln till varje avsnitt stavar tillsammans "Fring's back" (på svenska, Fring är tillbaka).

The Leftovers - 17 april

The end is near. "Slutet är nära" är ledorden inför den avslutande tredje säsongen, i vilken vi kommer att bege oss till Australien för att söka svar på de många frågor som harställts under seriens två första säsonger. The Leftovers är en av de serier som hade vissa problem att locka och behålla sin publik under sin första säsong då den togs emot som den typiska vattendelaren. Hälften av oss uppskattade den och resten hatade den. Av oss få som gav den andra säsongen en chans så belönades vi med en av TV-historiens bästa säsonger någonsin – HELT FANTASTISK. Tack och lov, det låga tittarantalet till trots, så gavs seriens skapare en chans att knyta ihop säcken med en sista avslutande säsong - och nu är slutet nära!

Angående varför The Leftovers kommer att bege sig till Australien under säsongen har showrunnern, Damon Lindelof, sagt att “Australia is the end of the world geographically and our show is about the end-of-the-world emotionally”. Förbered er med andra ord på att ännu en gång emotionellt krossas av The Leftovers.

Fargo - 20 april

Foto: FX
Foto: FX

Noah Hawley är redan högaktuell med FXs mutantserie Legion men meddelade tidigare under veckan att det inte dröjer länge innan hans utsökta skapelse Fargo återvänder i april med sin tredje säsong. Hittills har de tidigare säsongerna varit i stort sätt fristående från varandra, utöver faktumet att "shit goes down" i staden Fargo. Den tredje säsongen kommer däremot att röra sig i en tid i Fargos historia i nära anslutning till vad som hände under seriens första säsong – det finns inget som tyder på det än. men det är med andra ord inte omöjligt att någon eller några av karaktärerna från den första säsongen dyker upp igen.

Vad vi däremot vet är att Ewan McGregor kommer att spela två karaktärer (tvillingar), Carrie Coon som briljerat i The Leftovers dyker upp i en roll som Fargo-polis och blir därmed högaktuell i två fantastiska serier samtidigt, Mary Elizabeth Winstead (10 Cloverfield Lane, Braindead) kommer att spela flickvännen till en av tvillingarna och alla vi som älskar Halt and Catch Fire kommer att glädjas över att få se Scoot McNairy i en återkommande roll.

FX har gått ut med nedan synopsis för den tredje säsongen:

Set in 2010, the third season centers on “Emmit” and his slightly younger brother “Ray Stussy” (both played by Ewan McGregor). Emmit, the Parking Lot King of Minnesota, sees himself as an American success story, whereas Ray is more of a cautionary tale. Forever living in his more successful brother’s shadow, Ray is a balding and pot-bellied parole officer with a huge chip on his shoulder about the hand he’s been dealt – and he blames his brother. Their sibling rivalry follows a twisted path that begins with petty theft but soon leads to murder, mobsters and cut-throat competitive bridge. Carrie Coon stars as “Gloria Burgle,” the steady chief of the local police department. A newly divorced mother, Gloria is trying to understand the new world around her, where people connect more intimately with their phones than with the people around them. Mary Elizabeth Winstead stars as Ray’s girlfriend, “Nikki Swango,” a crafty and alluring recent parolee with a passion for competitive bridge. David Thewlis stars as “V.M. Vargas,” a mysterious loner and true capitalist whose bosses plan to partner with Emmit, whether “The Parking Lot King” likes it or not.

PS.

Även om jag nu inte vill förstöra min lilla "alla goda tid är tre"-liknelse som ovan serier är det perfekta exemplet på så måste jag också passa på att dela en sista trailer med er. Det är den helt nya Hulu-serien, The Handmaid's Tale som också dyker upp i april - den 26 april för att vara exakt - och bådar riktigt gott med tanke på nedan trailer/teaser.

En oerhört spännande TV-månad ligger med andra ord framför oss. För egen del är en utökning av familjen beräknad till samma månad och det måste väl betyda att min ofödde son kommer växa upp och bli en TV-nörd som sin far?

Vilka serier ser DU fram emot? Håller du med om att april har ett startfält av sällan skådat slag?

NÄSTA ARTIKEL