The Enfield Poltergeist är Apple TV+ skrämmande nya dokumentärserie

The Enfield Poltergeist är Apple TV+ skrämmande nya dokumentärserie

  • Apple TV+
Filmtopp
Uppdaterad kl. 08:09 | Publicerad 27 september 2023 kl. 06:09

Dokumentärserie om händelserna som inspirerade The Conjuring 2

I går annonserade Apple TV+ att de släpper en ny dokumentärserie i oktober. "The Enfield Poltergeist" skildrar händelserna som bland annat inspirerat "The Conjuring 2". Frågan är om verkligheten inte är ännu läskigare än fiktionen ... se trailern i artikeln.

The Enfield Poltergeist är Apple TV+ skrämmande nya dokumentärserie – då kommer den

Apple TV+ har annonserat en ny skrämmande dokumentärserie i fyra delar. The Enfield Poltergeist skildrar de nagelbitande händelserna bakom historiens mest välkända hemsökelse av en så kallad poltergeist. Med hjälp av över 250 timmar arkivmaterial, originalintervjuer och noggrant återskapande av den hemsökta platsen, beskrivs The Enfield Poltergeist som en ambitiös och genreöverskridande berättelse som utforskar den mänskliga fascinationen av det som inte går att förklara, och dess påverkan på människorna som upplever det.

Samtliga fyra avsnitt av "The Enfield Poltergeist" kommer till Apple TV+ den 27 oktober 2023.

The Enfield Poltergeist är Apple TV+ skrämmande nya dokumentärserie
Foto: Apple TV+

Detta är The Enfield Poltergeist – inspirerade The Conjuring 2

År 1977 upplevde en familj i London, i området Enfield, att de hemsöktes, och deras upplevelser präglade rubrikerna i Storbritannien och skrämde slag på en hel generation barn. Det mystiska fallet förändrade synsättet på det övernaturliga och blev ett slags bevis på att vem som helst, var som helst, kunde drabbas – och att det inte bara var förpassat till specifika platser.

Genom seriens fyra avsnitt återskapas händelserna med hjälp av äkta inspelningar som arkiverats av Maurice Grosse, som var en utredare av det paranormala. Inspelningarna består av intervjuer av de hemsökta och utöver dessa återskapas även en exakt kopia av huset där det inträffade. Där gestaltar skådespelare det som berättas i inspelningarna, vilket ger tittaren en unik möjlighet att uppleva de påstådda händelserna. Innehållet kombineras dessutom med nya intervjuer med människorna som upplevde mardrömmen.

Händelserna som utforskas i The Enfield Poltergeist har inspirerat flertalet fiktiva verk, inklusive The Conjuring 2 (2016).

Se trailern för The Enfield Poltergeist här:

"The Enfield Poltergeist" är producerad av producenterna bakom "STILL: A Michael J. Fox Movie", som är årets mest Emmynominerade dokumentär, och regisseras av Jerry Rothwell (Deep Water, How to Change the World).

NÄSTA ARTIKEL