Gary Oldman i apples TV-serie Slow Horses.

Slow Horses säsong 2, 3 och 4 bekräftad – detta vet vi

  • Apple TV+
Filmtopp
01 juni 2022 kl. 15:06

Gary Oldman-frontade serien fortsätter

Apple fortsätter sin kritikerrosade TV-serie "Slow Horses". Detta meddelar streamingtjänsten i ett pressmeddelande.

I april fick vi ta del av den första säsongen av Slow Horses, ett kritikerrosat drama med Gary Oldman i huvudrollen. Filmtopps skribent, Rasmus Torstenson, gav avsnitten tre av fem i betyg och beskrev det som ett "välspelat och mörkt komiskt spiondrama". Nu meddelar Apple att de planerar att förlänga sin serie med inte en, utan tre säsonger.

Detta vet vi om Slow Horses säsong 2, 3 och 4

Sedan tidigare är det klart att Säsong 2 av Slow Horses har premiär senare i år. De två följande säsongerna baseras på de två nästa böckerna i Mick Herrons prisbelönta romansvit Slough House.

I säsong tre av Slow Horses samarbetar Jackson Lambs vanärade spioner för att stoppa en agent när en av deras egna kidnappas. Säsong fyra inleds med ett bombdåd som röjer personliga hemligheter och skakar Slough Houses redan instabila fundament.

Humoristiskt spiondrama

Slow Horses är ett mörkt humoristiskt spiondrama som följer ett dysfunktionellt team av brittiska underrättelseagenter som tjänstgör på MI5:s ”elefantkyrkogård” – Slough House. Oldman spelar huvudrollen som "Jackson Lamb", den briljanta men hetlevrade ledaren för spionerna, som hamnar på Slough House på grund av sina karriäravslutande misstag. I ensemblen ingår Oscarsnominerade Kristin Scott Thomas, BAFTA Scotland Award-vinnaren Jack Lowden, Saskia Reeves, Rosalind Eleazar, Christopher Chung, Freddie Fox, Chris Reilly, Samuel West, Sophie Okonedo, Aimee-Ffion Edwards, Kadiff Kirwan och Oscarsnominerade Jonathan Pryce.

Serien är producerad för Apple TV+ av See-Saw Films och är anpassad för TV av Will Smith ("Veep"). Jamie Laurenson, Hakan Kousetta, Iain Canning, Emile Sherman, Douglas Urbanski, Gail Mutrux, Will Smith, Jane Robertson och Graham Yost fungerar som exekutiva producenter för serien. Saul Metzstein kommer att regissera den tredje säsongen. Den fjärde säsongens regissör har ännu inte tillkännagivits.

Säsong 2 av Slow Horses, regisserad av Jeremy Lovering, har premiär senare i år.

Mer läsning:

 

NÄSTA ARTIKEL