KLART: Då kommer Steven Spielbergs och Tom Hanks nya krigsserie

Masters of the Air säsong 2 – därför är en fortsättning inte trolig

  • Apple TV+
Emil Oscar Rasmussen
Uppdaterad kl. 10:03 | Publicerad 15 mars 2024 kl. 08:03

Succéserien ser ut att ha gjort sitt

Den framgångsrika krigsserien "Masters of the Air", producerad av självaste Steven Spielberg och Tom Hanks, har gått i mål – och för den som hoppades på "Masters of the Air" säsong 2 ser det dessvärre mörkt ut.

Den 15 mars kommer det sista avsnittet av Master of the Air säsong 1. Masters of the Air är den hyllade serien på Apple TV+ som följer "the Bloody Hundredth" – det amerikanska flygvapnets 100:e bombgrupp – under andra världskriget.

Serien är skapad av John Orloff och producerad av de tyngsta av tungviktare, Tom Hanks och Steven Spielberg, som tidigare framgångsrikt producerat andra världskriget-succéerna Band of Brothers (2001) och The Pacific (2010).

Masters of the Air kan dessutom stoltsera med en imponerande rollista som innefattar några av Hollywoods just nu hetaste namn. I bärande roller ser vi skådespelare som Callum Turner, Austin Butler, Anthony Boyle, Barry Keoghan, Ncuti Gatwa och många, många fler.

Masters of the Air säsong 2 – därför är en fortsättning inte trolig
Foto: Apple TV+

Därför är Masters of the Air säsong 2 osannolik

Trots att "Masters of the Air" har hyllats närmast unisont av såväl kritiker som tittarna, så är det inte troligt att serien kommer att återvända till Apple TV+ med en andra säsong. Den främsta anledningen till det är att Masters of the Air är lanserad som en miniserie och baserad på Donald L. Millers bok med samma namn från 2007, och den är dessutom baserad på historiska händelser.

Planen var med andra ord alltid att enbart göra en säsong och handlingen i den första säsongen avverkar (i stor utsträckning) det källmaterial som finns att tillgå, både från Millers bok och de historiska händelserna.

I ett samtal med The Times of Israel bekräftar Orloff att en miniserie varit tanken sedan begynnelsen av projektet:

– Steven [Spielberg] var den som först tyckte att vi skulle göra en miniserie om Bucky (Callum Turner) och Rosie (Nate Mann), när han läste Masters of the Air.

Det är alltså inte troligt att Masters of the Air kommer att återvända med en säsong 2, men däremot känns det inte helt orimligt att hoppas på att Spielberg och Hanks kommer att producera ytterligare någon serie som riktar fokus på en ny gren inom den amerikanska militären. Band of Brothers, The Pacific och Masters of the Air har alla det fokuset och det finns utan tvekan mer att utforska under samma typ av format.

Däremot är det inte något som vi bör räkna med den närmaste tiden. Mellan Band of Brothers och The Pacific passerade den nio långa år, och mellan den sistnämnda och Masters of the Air gick det hela 13 år.

Filmtopp håller dig uppdaterad om ödet för "Masters of the Air" och kommande produktioner för Apple TV+.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL