KLART: Då har Ridley Scotts Napoleon med Joaquin Phoenix biopremiär

KLART: Då har Ridley Scotts Napoleon med Joaquin Phoenix biopremiär

  • Apple TV+
Filmtopp
04 april 2023 kl. 12:07

Kommer sedan till Apple TV+

Förväntningarna är stora på Ridley Scotts mastodontprojekt "Napoleon". Nu kan vi meddela att filmen först får en biopremiär innan den kommer till Apple TV+.

Sedan en tid tillbaka har vi kunnat rapportera att Apple TV+ arbetar på en film om den berömde, koleriska kejsaren Napoleon Bonaparte i regi av Ridley Scott och med Joaquin Phoenix i huvudrollen.

I dag meddelar Apple att filmen först kommer att gå på omvärldens biografer innan den släpps för streaming på Apple TV+. Filmen skrivs av David Scarpa, som tidigare har legat bakom manus till produktioner som Mannen i det höga slottet (2015-2019) och All the Money in the World (2017).

Napoleon
 Joaquin Phoenix som Napoleon. Foto: Click News/Goff/SplashNews.com 

Joaquin Phoenix som Napoleon

Filmen skildrar Napoleons snabba och hänsynslösa väg till kejsare genom hans ofta flyktiga förhållande med sin fru och sanna kärlek Josephine (Vanessa Kirby). Enligt Apple fångar filmen Napoleons berömda strider och obevekliga ambitioner som extraordinär krigsstrateg. Produktionsbolagen bakom filmen är Apple Studios och Scott Free Productions. Napoleon produceras av Ridley Scott, Kevin Walsh, Mark Huffam och Joaquin Phoenix. Exekutiva producenter är Michael Pruss och Aidan Elliott.

Se den första officiella bilden från filmen här nedan:

KLART: Då har Ridley Scotts Napoleon med Joaquin Phoenix biopremiär
Foto: Apple Studios

"Napoleon" har premiär på biografer världen över den 22 november.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL