Kan Idris Elba tänka sig att se sin nya flygplansserie "Hijack" på ett flygplan?

Kan Idris Elba tänka sig att se sin nya flygplansserie "Hijack" på ett flygplan?

  • Apple TV+
Axel Diedrichs
27 juni 2023 kl. 15:00

Nya seriens storstjärna svarar på klurig metafråga

Under en presskonferens som Filmtopp närvarade vid fick de medverkande i serien "Hijack" med Idris Elba frågan om de hade kunnat tänka sig att se den medan de sitter på ett flygplan.

I morgon, onsdagen den 28 juni, är det premiär för Hijack med superstjärnan Idris Elba. Serien beskrivs som en intensiv thriller berättad i realtid. Ett kapat plan försöker under en sju timmars lång flight ta sig till London och nere på marken jobbar myndigheterna för att hitta lösningar. Elba spelar Sam Nelson, en skicklig förhandlare från affärsvärlden som behöver använda all sin list för att rädda passagerarnas liv – men kommer hans risktagande bli deras undergång? 

Nog låter Hijack som en ruggigt svettig serie att sitta på ett flyg och bingea. Skulle seriens hunkige stjärna klara av uppgiften? Svaret finner du längre ned.

Kan Idris Elba tänka sig att se sin nya flygplansserie "Hijack" på ett flygplan?
Foto: Apple TV+.

Kan Idris Elba tänka sig att se sin nya flygplansserie "Hijack" på ett flygplan?

Filmtopp närvarade vid en presskonferens som hölls för Hijack på måndagen. Seriens stora stjärna var naturligtvis på plats för att diskutera serien, från dess praktiska inspelningssvårigheter till hur han skulle ställa sig inför att se den sittandes på ett flygplan.

– Vi plockade inte isär flygplanet för att göra det enklare för oss att filma. Vi satte upp alla actionsekvenser med det utrymmet vi hade. Sam smyger omkring mycket på planet, och att se mig smyga... man undrar direkt vad jag håller på med. Så jag var tvungen att antingen komma ner ännu lägre, eller fick vi hitta ett annat sätt att göra det på. Det bidrog mycket till dramat och det verklighetstrogna. Actionscenerna var svåra. Om vi slog oss illa, så tog vi en paus för att senare fortsätta. Det var inte så att vi inte brydde oss [om smällarna], men vi försökte att inte ändra koreografin, säger Idris Elba.

På frågan om han skulle kunna tänka sig att se Hijack medan han själv sitter på ett flygplan svarar Idris först med ett enda långt:

– Ehm...

Men det verkar inte som att det är den potentiellt obehagliga metakänslan som gör honom skeptisk, utan snarare speltiden då serien består av sju 45 minuter långa avsnitt.

– Det måste vara på ett niotimmarsflyg isåfall. För det ska alltid vara två timmars förseningar med allt, och sen ska tekniken fungera, säger Idris Elba.

Då var det klart: Idris Elba är coolheten själv.

Se trailern till "Hijack" här:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL