Jennifer Aniston är "så trött" på cancelkultur: "Förstår inte vad det innebär"

Jennifer Aniston är "så trött" på cancelkultur: "Förstår inte vad det innebär"

  • Apple TV+
Emil Oscar Rasmussen
24 augusti 2023 kl. 09:00

"Jag placerar inte alla i Harvey Weinstein-facket"

Inför den kommande säsongen av Apple TV+ "The Morning Show", ger storstjärnan Jennifer Aniston sin syn på cancelkultur – något hon menar att hon är "så trött" på och inte ens "förstår vad det innebär".

Jennifer Aniston är utan tvekan en av världens mest älskade skådespelare. Hon hade kunnat leva på sin status från genombrottsrollen som Rachel i Vänner, men även efter succéserien har hon radat upp framgångar i snart två decennier.

Bland de senare succéerna hittar vid serien The Morning Show, från Apple TV+. Den Emmy-vinnande dramaserien handlar om individerna bakom ett morgon-tv-program i USA och vid sidan av Aniston ser vi även skådespelare som Reese WitherspoonSteve Carell, Billy Crudup och Mark Duplass. Snart får vi även se Mad Men-stjärnan Jon Hamm ta plats i serien, vars tredje säsong har premiär i september.

Ett tydligt fokus i hyllade The Morning Show är hur arbetskulturen inom media ofta balanserar på gränsen till det förbjudna och i många fall även går tydligt över den. Med det i åtanke är cancelkultur ett högaktuellt ämne för serien, och i en ny intervju har Jennifer Aniston gett sin syn på saken.

Jennifer Aniston är "så trött" på cancelkultur: "Förstår inte vad det innebär"
Foto: Apple TV+

Jennifer Aniston är "så trött" på cancelkultur: "Förstår inte vad det innebär"

I en intervju med The Wall Street Journal som publicerades under gårdagen (den 22 augusti), delar Jennifer Aniston ut en känga till det som brukar benämnas som cancelkultur. Skådespelarstjärnan antyder i intervjun att konceptet är passé och menar att hon har svårt att ens greppa innebörden av termen.

– Jag är så trött på cancelkultur. Jag blev antagligen precis canceled för att jag sa så, säger Aniston i intervjun. Jag förstår bara inte vad det innebär. Finns det ingen möjlighet till upprättelse? Jag vet inte. Jag placerar inte alla i Harvey Weinstein-facket.

The Morning Show hade premiär 2019, inte långt efter me too-rörelsens framfart, som till stora delar tog fart med anklagelser mot just Harvey Weinstein. Jennifer Aniston själv säger sig inte ha blivit utsatt av trakasserier av Weinstein, men har inga varma minnen av honom och avslöjar bland annat att hon minns sig medvetet ha haft en person vid sin sida i samband med ett möte med den numera dömde producenten.

"The Morning Show" säsong 3 har premiär på Apple TV+ den 13 september.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL