Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Will Smith.

Apple TV+ släpper Will Smiths kommande slavfilm

David Lindahl | Nyhet
06 juli 2020
David Lindahl | Nyhet
06 juli 2020

Emancipation ska handla om en förrymd slav.

Will Smiths kommande film Emancipation handlar om en förrymd slav. Efter en budgivning kring distributionen av filmen vann Apple TV+.

Will Smiths och regissören Antoine Fuquas kommande slavfilm Emancipation har varit med på den virtuella budgivningen i Cannes. Där vinner aktörerna som är villiga att betala mest rätten att distribuera filmerna som de budar på. 

Nu rapporterar Radio Times att Apple TV+ vann rätten att distribuera Emancipation över bland annat Warner Bros. Det vinnande budet ska enligt uppgifter ha legat på över 100 miljoner dollar.

Emancipation ska handla om slaven Peter som flyr norrut genom Louisianas träskmarker samtidigt som han döljer sina spår. Handlingen ska vara inspirerad av det riktiga fotot "The Scourged Back" som togs på en man som undersöktes av läkare i norra USA. Bilden publicerades i flera tidningar under 1863 och var ett av de stora bevisen för slaveriets grymhet.

Produktionen av Emancipation är planerad att påbörjas under början av 2021 med Will Smith i huvudrollen som slaven Peter.

Scrolla vidare för fler nyheter!

NÄSTA ARTIKEL