Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Apornas planet får reboot

Apornas planet får reboot

Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 februari 2020
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
17 februari 2020

Maze Runner-regissören tar sig an hedersuppdrag.

Filmserien Apornas Planet har gått varm de senaste åren. Nu väljer 20th Century Fox att ge den fortsatt liv – i form av en omstart. Wes Ball regisserar den första filmen.

Woody Harrelson i "Apornas planet: Striden".
Woody Harrelson i "Apornas planet: Striden". Foto: 20th Century Fox.

De senaste åren har vi sett en trilogi om Apornas planet, där den första delen (r)Evolution släpptes 2011. Därefter följde Matt Reeves Uppgörelsen (2014) och Striden (2017). De har alla mottagits väl av kritiker och lockat miljontals biobesökare världen över. En succé Disney och deras nyligen uppköpta produktionsbolag 20th Century Fox vill bygga vidare på. 

Sajten Discussing Film rapporterar nu att nästa Apornas planet blir en reboot, som Maze Runner-trilogins regissör Wes Ball kommer att regissera. Ifall en reboot innebär en nyversion på originalfilmen från 1968 med Charles Heston får vi vänta och se. Det är inte säkert att den berättelsen skulle fungera på nytt eftersom att den har en filmhistoriens största vändpunkter. 

När nya Apornas planet kliver in i produktion på allvar vet vi inte i dagsläget. Inte heller när den förväntas ha biopremiär. 

Matt Reeves har nu gått vidare till ett annat stort uppdrag, nämligen att göra den nya Batman-filmen med Robert Pattinson. Spana in Gothams mörka riddares nya utseende här