Antonio Banderas som Pablo Picasso

Antonio Banderas som Pablo Picasso

Uppdaterad 02 juli 2021 kl. 11:23 | Publicerad 08 september 2017 kl. 12:00
Bild på spanska skådespelaren Antonio Banderas.
Antonio Banderas.

Antonio Banderas som Pablo Picasso i  Genius

Samtidigt som National Geographics första säsong av Genius: Albert Einstein är nominerad till tio Emmys är det nu klart att skådespelaren Antonio Banderas ska porträttera Pablo Picasso, en av 1900-talest mest inflytelserika och berömda konstnärer, i andra säsongen av Genius som har premiär under 2018. Även denna säsong produceras av Brian Grazer och Ron Howard.

Den produktiva konstnären genererade uppskattningsvis 50 000 verk, bland de mest anmärkningsvärda är The Old Guitarist, Guernica, inspirerad av nazistbombningen av en liten spansk stad med samma namn och Les Demoiselles D'Avignon.

Pablo Picassos livshistoria har länge fascinerat mig och jag har så mycket respekt för den här mannen, som också kommer från min födelseplats Málaga. Jag är stolt över att få arbeta med National Geographic och få porträttera en av världens mest innovativa målare, säger Antonio Banderas.

– Antonio var det naturliga valet. Precis som Picasso har han öppen inställning till livet och han har ett stort register som skådespelare som jag vet kommer att föra denna strålande och okonventionella konstnär till liv, säger Ron Howard.

Picassos passionerade natur och obevekliga kreativitet var knutna till hans personliga liv, vilket innefattade tumultartade äktenskap, många kärleksaffärer och ständigt skiftande politiska och personliga allianser. Han levde många år i Paris och knöt band med författare och artister, bland andra Coco Chanel, Henri Matisse, Marc Chagall, Gertrude Stein, Georges Braque och Jean Cocteau.

LÄS OCKSÅ: Banderas och Baldwin i biografi om Ferruccio Lamborghini

Vad tror du om Antonio Banderas som Pablo Picasso?

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL