Efter snackisen – här försvarar regissören Emma Stones sexscener

Äntligen premiär för Poor Things med Emma Stone – 11 Oscarsnomineringar

Emil Oscar Rasmussen
26 januari 2024 kl. 07:01

Efterlängtad biopremiär för en av de bästa filmerna från 2023

I dag, den 26 januari, är det efterlängtad biopremiär i Sverige för succéfilmen "Poor Things", med Emma Stone i huvudrollen. Filmen kammade hem hela 11 Oscarsnomineringar tidigare i veckan.

Äntligen premiär för Poor Things med Emma Stone – 11 Oscarsnomineringar
Foto: Walt Disney Studios.

En av förra årets bästa filmer kommer äntligen till den svenska biomarknaden. Från och med i dag, den 26 januari, kan du se Yorgos Lanthimos-regisserade Poor Things med skådespelare som Emma Stone, Mark Ruffalo, Willem Dafoe och Margaret Qualley m.fl. De två förstnämnda skådespelarna belönades med Oscarsnomineringar för sina prestationer, när de presenterades tidigare i veckan.

Stones och Ruffalos nomineringar var långtifrån de enda som filmen kammade hem. Även Lanthimos nominerades för Bästa regi och filmen fanns också i prestigefyllda kategorier som Bästa film, Bästa foto och Bästa manus efter förlaga. Totalt blev det 11 Oscarsnomineringar. Endast Oppenheimer fick fler med sina 13 stycken.

Äntligen premiär för Poor Things med Emma Stone – 11 Oscarsnomineringar
Foto: Walt Disney Studios.

Biopremiär för flerfaldigt Oscarsnominerade Poor Things – skruvad dramakomedi med Emma Stone

"Poor Things" är den magiska berättelsen om Bella Baxters (Emma Stone) liv. Bella är en ung flicka i en vuxen kvinnas kropp och skapad ur experimenten av en kontroversiell vetenskapsman. I filmen får vi följa med Bella på en makalös resa när hennes mentala ålder gradvis hinner ikapp kroppens. Hon lämnar sitt isolerade liv med vetenskapsmannen för att utforska världen, och med den sin sexualitet och mänsklighet.

Filmtopp älskade Poor Things och beskrev i sin recension filmen som en "magiskt unik film" – för den är onekligen speciellt på ett alldeles magiskt sätt.

Bortsett från att du bjuds på en sällan skådad berättelse, så levererar både Emma Stone och Mark Ruffalo sina kanske bästa rollprestationer i sina karriärer. Även filmens foto är något utöver det vanliga och till råga på allt det här präglas varje scen av Yorgos Lanthimos säregna, smått surrealistiska humor.

Missa inte denna unika filmupplevelse! "Poor Things" har biopremiär i dag, den 26 januari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL