Anthony Hopkins varma nyårshälsning – firar 47 år som nykter

Anthony Hopkins varma nyårshälsning – firar 47 år som nykter

Filmtopp
02 januari 2023 kl. 14:01

"Var snäll mot dig själv."

I samband med att år 2023 skulle ringas in passade Anthony Hopkins på att skicka en stöttande nyårshälsning till alla som kämpar med alkoholism och beroende.

Anthony Hopkins är en av tidernas främsta skådespelare. Den tvåfaldige Oscarsvinnaren har stått för odödliga rollprestationer i allt från När lammen tystnar (1991) till The Father (2020) och är utan tvekan ett av Hollywoods mest respekterade namn.

Stjärnans långa karriär har dock inte alltid varit en dans på rosor, framför allt inte på det privata planet, där han tidigare kämpade med alkoholism. På nyårsafton firade Hopkins imponerande 47 år som nykter och passade i samband med det på att skicka en varm och uppmuntrande hälsning till alla som kämpar med liknande demoner. Hopkins räckte ut en stöttande hand genom en video som han delade på sina sociala medier.

– Hej allihopa, jag vill bara önska alla ett gott nytt år, och även säga att jag firar 47 år av nykterhet i dag, inleder stjärnan.

Anthony Hopkins har öppnat upp om sin alkoholism vid tidigare tillfällen, vilket han även gör i sin nyårshälsning, men han betonar att han inte vill hålla det för tungt utan visa stöd till behövande, vilket också är hans fokus i klippet.

– Var snäll mot dig själv, var snäll. Håll dig utanför människors cykel av toxicitet om de förolämpar dig. Lev ditt liv. Var stolt över dig själv, uppmanar Hopkins bland annat i videon.

Hopkins pratar också om hur han själv inte insåg att alkoholism och beroende är en åkomma, att inte låta sig mobbas och vänder sig specifikt till yngre med sina stöttande ord. Han avslutar sidan med att försöka bryta stigmat om att söka hjälp för sina problem:

– Så, var du än befinner dig, skaffa hjälp. Skäms inte, var stolt över dig själv. Vad du än gör, låt inte någon annan sänka dig. Fira dig själv som jag firar mig själv, även om jag inte vet någonting.

Se hela Anthony Hopkins nyårshälsning här:

 
 
 
 
 
Visa detta inlägg på Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ett inlägg delat av Anthony Hopkins (@anthonyhopkins)

Mer läsning:

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL