Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Amy Schumer som boxare?

Amy Schumer som boxare?

David Lindahl | Nyhet
17 april 2018
David Lindahl | Nyhet
17 april 2018

Komikern Amy Schumer tar kanske klivet in i drama.

Christy Martin var kanske USA:s mest framgångsrika kvinnliga boxare och nu rapporteras det att komikern Amy Schumer kan vara aktuell för att porträttera henne på vita duken. 

Amy Schumer är mest känd för sina komiska roller i sin tv-serie Inside Amy Schumer och sin medverkan på Saturday Night Live. Hennes övergång till film har lett henne in i projekt som framgångsrika Trainwreck där hon både skrev manus och spelade huvudrollen. Förra året agerade hon mot Goldie Hawn i filmen Snatched.

Nu rapporterar Deadline att Amy Schumer kan vara aktuell för att spela den kvinnliga boxaren Christy Martin. En film om hennes liv ska produceras av filmbolaget Voltage Pictures som bland annat tagit fram storfilmer som The Hurt Locker och Dallas Buyers Club. 

Christy Martin fick kämpa i en mansdominerad värld för att få det erkännandet hon har i dag. Hon gifte sig med boxningstränaren Jim Martin men deras äktenskap blev ingen vacker historia. Innan de blev tillsammans bröt han hennes revben för att avskräcka henne från branschen. Senare i deras äktenskap blev Christy Martin kär i en kvinna och valde att lämna sin man, vilket resulterade i att han letade upp henne, misshandlade och sköt henne nästan till döds. I dag går hon inte längre med hans efternamn Martin utan har gått tillbaka till sitt flicknamn Salters.

Om Amy Schumer bekräftas för detta projekt blir det ett steg bort från hennes komiska roller. Nu i vår ska hon bland annat spela huvudrollen i komedin I Feel Pretty.

Vad tror du om att Amy Schumer kanske byter till mer dramatiska roller?