Vill du leva som James Bond? Vi har sett den galna 007-realityserien

Vill du leva som James Bond? Vi har sett den galna 007-realityserien

  • Amazon Prime
Moa  Andersson
10 november 2023 kl. 15:11

Premiär för 007: Road to a Millon på Prime Video – ett ambitiöst och dramatiskt äventyr

James Bond-inspirerade "007: Road To A Millon" har premiär i dag på Prime Video. Klarar nio par av de svårigheter som uppstår när de utmanas i Agent 007-liknande eldprov? Filmtopp har sett det första avsnittet av realityserien.

Om ett gäng människor kastas in i ett James Bond-äventyr, hade de då klarat av alla de utmaningar, svårigheter och hinder som uppstår? I dag har James Bond-inspirerade realityserien 007: Road To A Million premiär på Prime Video, och vi har sett det inledande avsnittet.

007: Road to a Million – här är den James Bond-inspirerade äventyrsserien
Brian Cox är "The Controller". Foto: Prime Video

007: A Road To A Millon – ett episkt äventyr

Nio tävlingspar släpps lös på ett episkt äventyr i världen, där ett antal James Bond-inspirerade utmaningar är gömda på olika platser på jorden. Klarar deltagarna av utmaningarna har de chansen att vinna upp till 1 miljon pund av den totala prispotten på 9 miljoner pund. Alla deltagarpar har alltså chansen att vinna pengar och tävlar inte mot varandra, utan med sig själva.

"Succession"-stjärnan Brian Cox har rollen som "The Controller" – personen som styr de tävlandes öde från ett kontrollrum i jakten på att vinna prispengarna. Svarar de tävlande fel på de frågor som Brian Cox har placerat på olika delar i världen tar äventyret slut, men med ett korrekt svar får man fortsätta jakten på nästa fråga. Det märks tydligt att frågorna och utmaningarna är till för att pressa deras mentala och fysiska förmåga till max. 

007: A Road To A Million
Dramatisk natur i "007: A Road To A Million". Foto: Prime Video

En nytänkande och spännande reality-idé 

Det första intrycket är att programmet har extremt välplanerade, sceniska och dramatiska filmatiseringar. Brian Cox blickar ut över deltagarna i sitt kontrollrum och han menar att han är det största hindret de har. Det är tydligt att prissumman skulle förändra deltagarnas liv på många sätt, vilket är något som driver dem framåt i äventyret. 

Samtidigt som äventyret påbörjas får man en glimt av vilka de tävlande är, man får lära känna dem och jag tror att man kommer komma dem på djupet under resans gång. Jag tror att detta kommer bli en succé, oavsett om man är ett James Bond-fan eller inte. Programidén känns genomtänkt med ett färskt nytänk, med tanke på att det är en realityserie. 

Realityserien "007: Road to a Millon" har premiär i dag, den 10 november, på Prime Video.

NÄSTA ARTIKEL