Svenska Maktens ringar-regissören klar för ny serie på Prime Video

The Consultant säsong 2 – Blir det någon fortsättning?

  • Amazon Prime
Filmtopp
27 februari 2023 kl. 09:02
ANNONS
ANNONS

Skaparen säger sitt

Nu finns hela den första säsongen av "The Consultant" att streama på Prime Video. Vi gräver i frågan om "The Consultant" säsong 2 blir verklighet.

Prime Video finns nu hela den första säsongen av The Consultant tillgänglig att streama. Serien är skapad av BAFTA-nominerade Tony Basgallop, som även ligger bakom framgångar som M. Night Shyamalans Apple-serie Servant och spinoffserien 24: Legacy och i huvudrollerna ser vi tvåfaldigt Oscarsbelönade Christoph Waltz och den stigande stjärnan Natt Wolff. Givetvis är vi också extra glada över att vår egen Charlotte Brändstöm har regisserat ett par avsnitt.

För den som har missat serien kan vi berätta att The Consultant är baserad på Betley Littles roman från 2015 med samma namn och handlar om konsulten Regus Patoff (Christoph Waltz), som anställs för att förbättra verksamheten på det appbaserade spelföretaget CompWare. Efter att Regus anställs börjar personalen uppleva nya krav och utmaningar som sätter allt på spel, inklusive deras liv. Serien är en skruvad och komisk thrillerserie som utforskar det lömska förhållandet mellan chef och anställda.

The Consultant – En vattendelare som väcker intresse

IMDb är The Consultant en av de mer populära TV-serierna just nu (i skrivande stund innehar den plats 37 som databasens mest besökta), samtidigt är det bara 2 200 som har satt betyg på serien, vilket är ganska lågt. Likaså vittnar snittbetyget på 6,6 om att serien har blivit en vattendelare. Kollar vi närmare på betygsättningen ser vi också att många sätter toppbetyg, men också rätt många som delar ut de lägsta.

The Consultant
Christoph Waltz i The Consultant. Foto: Amazon Studios

Skaparen vill se The Consultant säsong 2

Om det kommer att bli en ny säsong eller inte är lite extra svårt att säga i det här fallet. Serien är en av de mest populära på Amazon här i Sverige just nu, vilket är ett gott tecken, men sett till antalet IMDb-röster verkar inte genomslaget ha blivit särskilt stort globalt. De få internationella recensioner som finns tillgängliga lägger sig också någonstans runt ett medelbetyg.

Samtidigt har Tony Basgallop i flera intervjuer sagt att han ser The Consultant som en långkörare. Med andra ord finns det planer på att fortsätta serien och många komediserie behöver ett par säsonger innan de verkligen hitta formen. Amazon Prime Video förväntas att inom någon månad gå ut med ett officiellt utlåtande om The Consultant säsong 2 blir verklighet eller inte. Tills dess får vi bara hoppas på att så blir fallet.

Vi håller dig uppdaterad.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL