Se den första officiella trailern för John Wick-serien "The Continental"

Svensk regisserar John Wick-serien The Continental

  • Amazon Prime
Filmtopp
18 september 2023 kl. 15:09

Prime Video fortsätter att sätta sin tillit till Charlott Brändström

Efter att ha visat upp sin fingertoppskänsla i flera stora serieproduktioner är nu svenska Charlotte Brändström aktuell med ännu en imponerande merit på sin lista. Denna gången står hon som en av två regissörer bakom den kommande John Wick-serien "The Continental".

Den 22 september har "The Continental: From the World of John Wick" premiär på Prime Video. Serien, som består av tre delar ger fans av John Wick-filmerna en spännande inblick i historien bakom det ikoniska hotellet för lönnmördare, The Continental.

Svensk regisserar John Wick-serien The Continental
Mel Gibson i "The Continental". Foto: Prime Video.

Svenska Charlotte Brändström regisserar avsnitt av The Continental: From the World of John Wick

Fransk-svenska Charlotte Brändström, som även regisserat två avsnitt av Sagan om Ringen: Maktens Ringar säsong 1 samt fyra avsnitt av kommande säsong 2, står för regi i ett av avsnitten. John Wick-filmerna har fram till maj 2023 dragit in mer än 1 miljard USD och varje film har ökat intresset för franchisen.

Under inspelningen av The Continental: From the World of John Wick fick Charlotte frågan om hur hon tar sig an och hittar in i ett så redan etablerat universum.

– Man försöker hitta det bästa sättet att berätta historien på, och att göra det emotionellt intressant, det hjälpte att The Continental hade så bra karaktärer. När jag fick manuset blev jag imponerad av hur berättelsen var upplagd och sättet de hade valt att porträttera karaktärerna, hela historien är väldigt karaktärsdriven. Och det är en av sakerna jag tycker gör en bra tv-serie, starka karaktärer, karaktärer du vill följa, säger Charlotte Brändström, i ett pressutskick från Prime Video.

Utöver "The Continental" och "Maktens ringar" har Charlotte Brändström de senaste åren även regisserat serier som Den osannolika mördaren och The Witcher.

Detta är The Continental: From the World of John Wick

Serien utspelar sig genom ögonen på en ung Winston Scott, när han dras tillbaka till den undre världen i 1970-talets New York City för att möta ett förflutet han trodde att han hade lagt bakom sig. Mel Gibson gör sin återkomst till rampljuset i rollen som Cormac, The Continentals manager och Winston Scotts kriminella mentor.

I rollerna ser vi Mel Gibson, Colin Woodell, Michelle Prada, Ben Robson, Hubert Point-du Jour, Nhung Kate, Jesicca Allain, Ayomide Adehun, Jeremy Bobb och Peter Greene m.fl. Alan Hughes regisserar de övriga två avsnitten.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL