Nytt premiärdatum för Fallout – se den officiella trailern

Skaparen om Fallout säsong 2: ”Vi är redo att köra”

  • Amazon Prime
Olivia Samuelsson
Uppdaterad 17 april 2024 kl. 13:04 | Publicerad 16 april 2024 kl. 08:04

Ser lovande ut för en säsong 2 av "Fallout"

Förra veckan släpptes den första säsongen av "Fallout" på Prime Video och många undrar redan nu om det blir en säsong 2. Filmtopp tittar närmare på om vi kan förvänta oss en fortsättning.

Serien "Fallout" är baserad på tv-spelet med samma namn från 1997 och utspelar sig i en postapokalyptisk framtid där ett kärnvapenkrig har ödelagt civilisationen. Medan vissa överlevande människor lever i anarki uppe på jorden, lever andra i bunkrar under marken för att skydda sig från strålning och våldet ovan jord. Serien tar sin början 219 år efter kärnvapenkriget och följer Lucy MacLean (Ella Purnell) som ger sig ut i den apokalyptiska världen för att leta rätt på sin pappa som blivit bortförd av laglösa. 

Den nya serien är skapad av Graham Wagner (Silicon Valley, 2014-2019), Geneva Robertson-Dworet (Captain Marvel, 2019) och Jonathan Nolan (Westworld, 2016-2022). I huvudrollen ser vi Ella Purnell och andra medverkande inkluderar Walton Goggins, Kyle MacLachlan och Aaron Moten

Skaparen om Fallout säsong 2: ”Vi är redo att köra”
Walton Goggins i "Fallout". Foto: Prime Video.

Fallout säsong 2 – redan börjat förbereda inför en fortsättning 

Som alltid när man kollat färdigt på en bra serie vill man såklart veta om det kommer mer. I skrivande stund har Prime Video inte gått ut med om det blir en säsong 2 eller inte, men med tanke på det positiva mottagande första säsongen har fått ser det ljust ut. 

Fallout har imponernade 93 % i kritikerbetyg på sajten Rotten Tomatoes och även 88 % av tittarna uppskattar den. Serien har även fått bra betyg överlag av kritiker. Filmtopps recensent gav den dystopiska serien 3 av 5 i betyg och menar att det är "en sevärd och underhållande serie", även om den inte når hela vägen till ett fullt betyg. 

I en intervju med Collider berättar seriens medskapare Graham Wagner dessutom att de redan har börjat jobba på en säsong 2, medan de väntar på att Prime Video ska bestämma sig. 

– Vi är i ett läge där vi bara måste anställa författare, skriva avsnitten och spela in avsnitten. Så vi är redo att köra, men det är många beslut som måste tas. Det är en stor serie och stor investering. Jag tror att Amazon vill vara helt säkra på att de vill göra en andra säsong innan de betalar för allt eftersom det är ett stort åtagande. 

Filmtopp håller dig uppdaterad om "Fallout" och om det blir en säsong 2. 

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL