Henrik Dorsin och David Batra i andra säsongen av LOL – här är alla deltagare

Premiär för LOL: Skrattar bäst som skrattar sist – så var första avsnittet

  • Amazon Prime
Moa  Andersson
29 december 2023 kl. 17:12

Så var första avsnittet – flopp eller succé?

I nya säsongen av "LOL: Skrattar bäst som skrattar sist" sätts tio komiker inom den svenska humoreliten i samma rum i sex timmar – men de får inte skratta. En halv miljon kronor står på spel för välgörande ändamål. Frågan är bara hur första avsnittet egentligen var?

I dag är det premiär för säsong 2 av LOL: Skrattar bäst som skrattar sistPrime Video. Den här gången bjuder programledaren Eva Röse in komikerna Henrik Dorsin, Petra Mede, David Batra, Keyyo, Per Fritzell, Maria Lundqvist, Hampus Nessvold, Anis Don Demina, Johan Ulveson och Pia Johansson, som alla tävlar om att få varandra att skratta, utan att själva få brista ut i skratt.

Den som inte kan hålla sig åker ut ur tävlingen där en halv miljon kronor till välgörenhet står på spel. 

Eva Röse programleder "LOL: Skrattar bäst som skrattar sist". Foto: Axel Diedrichs / Filmtopp Int.

"Vad fan har jag gett mig in på?"

Eva Röse startar den sex timmar långa tävlingen som blir en kamp de tio komikerna sent kommer att glömma. Anis Don Demina förklarar att det kommer bli en cirkus som blir svår att ta sig ur levande; det är ju faktiskt Sveriges humorelit som han sitter i samma båt som. Han menar att det kommer behövas terapi efter tävlingen. 

– Vad fan har jag gett mig in på, kan man dra sig ur? frågar sig Keyyo.

Det blir en stor utmaning för de tio komikerna, speciellt när de är vana att få skratt och leenden som respons på sina skämt. Kamerorna fångar upp allt och ingen sitter säker. 

Henrik Dorsin i första avsnittet av "LOL: Skrattar bäst som skrattar sist": Foto: Prime Video

Flopp eller succé?

Personligen har jag inte sett föregående säsong och hade ingen aning vad jag nu skulle få bevittna. Skulle det bli en flopp eller succé? Kollegor på Filmtopp beskriver det som ett underbart tävlingsprogram som lockar till skratt, vilket gjorde mig väldigt nyfiken och exalterad att få ta del av programmet.

Det är ju som sagt Sveriges främsta komiker som satts i samma rum, det kan ju faktiskt inte gå fel. Även programledare Eva Röse berättade för Filmtopp att hon var barnsligt förväntansfull och otålig för att få se komikerna. Jag är positivt överraskad, det är ett program inom genren reality som är unikt och något som jag inte sett tidigare. De följande avsnitten kommer absolut att ses av mig. 

"LOL: Skrattar bäst som skrattar sist" kan du redan nu se på Prime Video.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL