Premiär för den spännande fantasy-serien The Gryphon på Prime Video

Premiär för den spännande fantasy-serien The Gryphon på Prime Video

  • Amazon Prime
Sofie Landgren
26 maj 2023 kl. 16:05

En mix av drama, sci-fi & fantasy

För att rädda mänskligheten från Gryphons klor måste den utstötta killen Mark konfrontera sin familjs mörka arv och gå in i en dödlig strid i Svarta tornets parallella värld.

The Gryphon, serie Prime Video
Foto: Prime Video.

Premiär för den spännande fantasy-serien The Gryphon på Prime Video

The Gryphon är en ny Prime Video-serie från Tyskland (originaltitel Der Greif). Det här är en vass och välgjord fantasy-serie som lutar sig in i genren på ett perfekt sätt. Den är också baserad på den internationella bästsäljande romanen av den tyske fantasyförfattaren Wolfgang Hohlbein.

The Gryphon, en mörk makt från en annan värld, är ett hot mot Mark och allt och alla han älskar. Mark måste acceptera sitt tunga familjearv och ge sig ut i strid för att rädda vår värld från Gryphons klor.

The Gyphon
Foto: Prime Video.

En spännande och storslagen produktion

De tre ungdomarna Mark, Memo och Becky upptäcker en fantastisk värld som heter The Black Tower där Gryphon, ett världsförtärande monster, skoningslöst underkuvar alla levande varelser. Och Mark är den ende som kan besegra den. Men, han är ingen hjälte och vill inte vara det. Han har nog att göra med skolan, sina utbrott och sin första kärlek. Att slåss mot monster är uteslutet. Men när Marks bror Thomas försvinner måste vännerna bege sig ut i denna fantastiska värld och möta faran.

Sebastian Marka och Erol Yesilkaya är skaparna och showrunners för serien. Det ryktas om att The Gryphon är den största fantasyproduktionen från Tyskland sedan Den oändliga historien (1984) regisserad av Wolfgang Petersen.

Missa inte premiären av The Gryphon (säsong 1) på Prime Video den 26 maj!

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL