Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Nyheter på Amazon Prime i september 2021

Nyheter på Amazon Prime i september 2021

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 augusti 2021

Stora premiärer väntar Amazons prenumeranter.

Amazon Prime fortsätter att spänna musklerna med sitt starka originalutbud. I september månad släpper streamingtjänsten flera efterlängtade storfilmer, inte minst nya "Askungen" med Camila Cabello i huvudrollen. Se alla månadens nyheter här!

MER LÄSNING:

Askungen – 3 september

I den här nya musikdrivna och djärva versionen av den traditionella historien följer vi Camila Cabello i huvudrollen som Askungen, vars drömmar är större än vad världen tillåter. Men med hjälp av hennes Fab G (Billy Porter) kan hon kanske lyckas få sina drömmar att gå i uppfyllelse.

Askungen är skriven och regisserad av Kay Cannon och innehåller covers av låtar skrivna av några av de bäst säljande artisterna genom tiderna. I filmen ser vi förutom Camila Cabello bland annat Idina Menzel, Minnie Driver, Nicholas Galitzine, Billy Porter och Pierce Brosnan.

The Mad Women’s Ball – 17 september

Den franska Amazon Original-filmen The Mad Women’s Ball lanseras fredag den 17 september. Skådespelerskan, författaren och regissören Mélanie Laurent (Inglorious Basterds) regisserar och innehar en av huvudrollerna.

The Mad Women’s Ball handlar om kvinnofientlighet och särskilt mot de som ses som främmande genom deras starka viljor och “annorlunda” beteenden. Genom huvudkaraktärerna Eugénie (Lou de Laâge) och Geneviéves (Mélanie Laurent) förhållande ger filmen ett porträtt av systerskap och trauma kopplat till en djup och systematisk misogyni. Filmen baseras på det litterära verket The Mad Women’s Ball som är skriven av Victoria Mas.

Everybody’s Talking About Jamie – 17 september

I filmatiseringen av den prisbelönta musikalen från Londons West End drömmer Jamie om ett liv på scenen. I filmen följer vi Jamie och hans community när de tillsammans inspirerar varandra att vara mer accepterande, se värdet i att möta motgångar och att kliva ut ur mörkret och in i rampljuset. Under resan ger hans bästa vän Pritti och hans mamma honom oändligt med stöd. I rollerna ser vi bland annat Max Harwood, Lauren Patel, Sarah Lancashire och Sharon Horgan.

Fler premiärer på Amazon Prime i september:

LulaRich – dokumentärserie (10 september)

The Voyeurs – Thrillerfilm (10 september)

Birds of Paradise – Dramafilm (24 september)

NÄSTA ARTIKEL