Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i augusti 2023

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i augusti 2023

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 juli 2023
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
26 juli 2023

Höjdpunkter på Prime Video i augusti

För dig som är på jakt efter semesterunderhållning den kommande månaden bjuder Prime Video på allt från sportdokumentärer och svensk reality till efterlängtade filmer. Här är hittar du nya filmer och serier på Prime Video i augusti 2023.

7 höjdpunkter på Prime Video i augusti 2023

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i augusti 2023
Foto: Prime Video.

The Lost Flowers of Alice Hart – 4 augusti

När nioåriga Alice tragiskt förlorar sina föräldrar i en mystisk brand får hon flytta till sin farmor June på Thornfield blomstergård. Där får hon lära sig att det finns en och annan hemlighet om hennes och hennes familjs förflutna. Omgiven av Australiens hisnande naturlandskap, med inhemska vildblommor och växter, utspelar sig detta fängslande familjedrama över årtionden. Alices resa – från det att hon växer upp från sitt komplicerade förflutna – byggs upp till en känslomässig klimax när hon finner sig själv kämpa för sitt liv med mannen hon älskar.

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i augusti 2023
Foto: Prime Video.

Red, White & Royal Blue – 11 augusti

Alex Claremont-Diaz (Taylor Zakhar Perez), son till USA:s president (Uma Thurman), och Storbritanniens prins Henry (Nicholas Galitzine) har en del gemensamt: båda utseendemässigt snygga, mycket karisma, internationell popularitet … och ett totalt förakt gentemot varandra. Separerade av Atlanten har deras långvariga fejd egentligen aldrig varit ett problem förrän allt avslöjades i samband med ett katastrofalt – och mycket offentligt – bråk. En händelse som skapar stora rubriker och oroligheter mellan de två makthusen i USA och Storbritannien – vid värsta möjliga tidpunkt. När de till slut når krisläge tvingas de två rivalerna till en iscensatt "vapenvila" av sina familjer och hanterare. Men när Alex och Henrys iskalla relation oväntat börjar tina upp till en mer trevande vänskap, tänds en gnista – djupare än de någonsin kunnat förvänta sig.

Baserad på Casey McQuistons kritikerrosade New York Times-bästsäljare, Red, White & Royal Blue. Filmen blir den första för Tony-belönade dramatikern Matthew López (The Inheritance) att regissera.

Vi är Newcastle United – 11 augusti

Dokumentärserie som berättas av Alan Shearer, Newcastle Uniteds tidigare främsta målskytt. I dokumentärserien får tittare ta del av en unik inblick i klubbens pågående utveckling med ledning av huvudtränaren Eddie Howe. Berättelsen erbjuder exklusiv tillgång till klubbens beslutsfattare och vi får följa "Magpies" under deras pågående säsong 2022/23 på nära håll. Med en trupp som jagar kvalificering till Europaspel efter att ha nått sin första cuptitelmatch på 24 år, kommer serien att utforska hur klubbens beslut utanför planen påverkar deras framgångar på planen.

Serien kommer även att fördjupa sig i Newcastle Uniteds anrika historia i hjärtat av en av världens största fotbollsstäder och utforska klubbens unika band med sina passionerade supportrar när de följer sitt lag under en säsong som redan har överträffat förväntningarna.

Nya serier på Amazon Prime Video i augusti 2023
Foto: Prime Video.

Cruel Summer (säsong 2) – 11 augusti

Säsong två av Cruel Summer bjuder på helt nya skådespelare och ett helt nytt mysterium. Serien utspelar sig i en idyllisk stad vid vattnet i nordvästra Stilla havet där tittarna får möta historien om vänskapen mellan Megan, Isabella och Megans bästa vän Luke, om kärlekstriangeln som blomstrade och mysteriet som påverkade hela deras liv. Handlingen utspelar sig på tre olika tidslinjer kring Y2K och följer uppkomsten och fallet av en intensiv tonårsvänskap.

Shelter (säsong 1) – 18 augusti

Här får vi följa historien om hur Mickey Bolitar – efter hans fars plötsliga död – börjar ett nytt liv i Kasselton, New Jersey. Mickey blir snabbt involverad när en ny elev på hans skola, Ashley Kent, mystiskt försvinner vilket bidrar till att obegripliga hemligheter avslöjas i deras annars så tysta förortssamhälle. Med hjälp av sina vänner, den uppfinningsrika Spoon och hemlighetsfulla Ema, får Mickey stadens sömniga fasad att falla. Där bakom gömmer sig en mörk underjord som tycks innehålla svaren på de försvinnanden, dödsfall och myter som präglat staden i årtionden – och kanske till och med svaren på Mickeys egen komplexa familjehistoria.

Nya filmer på Amazon Prime Video i augusti 2023
Foto: Nordisk Film.

Andra akten – 24 augusti

Livet som nybliven pensionär kunde vara bättre. Evas exman flyttar in tvärs över gatan med sin nya fru och Evas son verkar obegripligt nog tröttna på sin mammas daltande och vill ha mer egen tid, utan hennes överbeskyddande hjälp. Vad ska Eva göra av all tid? Ett extraknäck dyker upp som Eva inte kan motstå – den store stjärnskådespelaren, den excentriske Harald Skoog, har drabbats av en stroke och behöver rehabilitering i sitt eget hem. Vad som börjar som en katastrof växer till varm vänskap, spirande livsglädje och till ett hopp om att livet inte är över. Faktum är att det kanske inte ens har börjat.

Bingo & Julia – allt om Bingo Rimér och Julia Franzéns realityserie
Foto: Prime Video.

Bingo & Julia – 25 augusti

I nya serien Bingo & Julia erbjuds tittarna en djupdykning i Bingo Rimérs och Julia Franzéns underbara, händelserika och actionfyllda lyxliv. Paret bjuder in oss till att följa deras liv i Stockholm, Marbella och Jämtland. Utöver glamouren får vi även ta del av det varma och något galna familjelivet. Julia, som har levt ett liv bestående av lyx i USA och Spanien, har nu blivit inkastad i livet som styvmamma tillsammans med Bingo och hans barn, styvbarn och ex-fruar. En bonusfamilj olik alla andra, med tre barn, exfrun Katrin Zytomierska, familjesemestrar i Marbella och gemensamma sommarställen i Stockholms skärgård. Humor, konflikter och kärlek garanteras.

Fler premiärer på Prime video i augusti:

  • Django Unchained – 1 augusti
  • Cold Pursuit – 1 augusti
  • The Son – 5 augusti
  • Operation Fortune – 11 augusti
  • Till – 17 augusti
  • A Million Miles Away – 25 augusti
NÄSTA ARTIKEL