Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Steve Carell om sitt udda jobb innan The Office: "Jag sålde vin över telefon"

KLART: The Office kommer tillbaka – helt ny serie med kvinnlig chef

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
31 maj 2023
Emil Oscar Rasmussen
Emil Oscar Rasmussen | Nyhet
31 maj 2023

Prime Video bjuder oss på en ny The Office-serie

Sedan "The Office" debuterade på brittisk tv år 2001 och tog världen med storm när den amerikanska versionen tog fart några år senare har remakes producerats på en rad marknader, inklusive den svenska. Nu, 10 år efter amerikanske "The Office" gick i mål, är det dags för en ny engelskspråkig remake – denna gången i Australien och för första gången med en kvinnlig huvudkaraktär.

KLART: The Office kommer tillbaka – helt ny serie med kvinnlig chef
Får vi uppleva ett nytt, magiskt "Dinner Party"-avsnitt? Foto: NBC.

Sommaren 2001 hade Ricky Gervais och Stephen Merchants ursprungliga upplaga av The Office premiär i Storbritannien. Sedan dess har serien adapterats till diverse marknader världen över. Finland, Israel, Indien, till och med Saudiarabien, och en rad andra länder har gjort sina versioner av komediserien. I Sverige fick vi mellan 2012–2013 se två säsonger av en fusion mellan The Office och Solsidan, när vi fick följa med Henrik Dorsins Ove Sundberg till arbetet.

Sedan den amerikanska versionen – den tveklöst mest framgångsrika – gick i mål 2013 har fans fått klara sig utan en engelskspråkig The Office-serie. Det blir det ändring på 2024, när Prime Video släpper en första australiensisk adaption av den hyllade komediserien.

Felicity Ward spelar huvudrollen i australiensiska The Office
Felicity Ward. Foto: Rachel Antella/Amazon Studios.

Ny The Office-serie i Australien – för första gången med en kvinnlig chef

Amazon Studios, BBC Studios ANZ och Bunya Entertainment producerar en australiensisk remake av The Office, med planerad premiär på Prime Video 2024. Enligt uppgifter blir detta den trettonde versionen av The Office – och det blir första gången vi får följa en kvinnlig huvudkaraktär.

I den nya serien kommer komikern Felicity Ward att spela huvudrollen som Hannah Howard, en chef på förpackningsföretaget "Flinley Craddick". Denna nya tolkning av The Office kommer ta konceptet in i nutiden och utspelar sig i en modern arbetsmiljö, där Hannahs arbetsplats ska stängas ned för att istället låta de anställda arbeta hemifrån. När Hannah nås av nyheten inleder hon en desperat kamp för att hålla sin jobbfamilj intakt.

Ricky Gervais om nya The Office: "Väldigt uppspelt"

I ett pressutskick från Prime Video uttalar sig Ricky Gervais om den kommande The Office-serien och säger att han känner sig "väldigt uppspelt" över att Australien ska göra en remake på hans "lilla serie".

– Kontorspolitik har förändrats en del de senaste 20 åren, så jag ser fram emot att se hur de tar sig an en samtidens David Brent, säger Gervais i pressmeddelandet.

Vid sidan om Felicity Ward medverkar skådespelare som Edith Poor (Maktens ringar), Steen Raskopoulos (The Duchess) och Shari Sebbens (Thor: Love and Thunder) m.fl.

NÄSTA ARTIKEL