Kim Kardashians läkare ifrågasätter Julia Franzén: ”Ett barn åt gången”

Kim Kardashians läkare ifrågasätter Julia Franzén: ”Ett barn åt gången”

  • Amazon Prime
Moa  Andersson
22 september 2023 kl. 07:09

Julia om IVF-resan: "Jobbigt att vara gravid två gånger"

I det senaste avsnittet av "Bingo & Julia" uttrycker Julia under IVF-mötet med Dr. Huang sin högsta önskan om att få tvillingar. En önskan som medför stora risker, och som blir kraftigt ifrågasatt av läkaren.

Varning för spoilers. Texten innehåller händelser ur dagens (22 september) avsnitt av "Bingo & Julia". 

I dag släpps det femte avsnittet av Bingo & Julia på Amazone Prime Video där tittarna får följa med på parets fortsatta IVF-resa. Bingo och Julia har lyckats boka in ett möte med den eftertraktade gynekologen och fertilitetsläkaren Dr. Huang, som även hjälpt Kim Kardashian och Paris Hilton att bli mammor.

Kim Kardashians läkare ifrågasätter Julia Franzén: ”Ett barn åt gången”
Julia Franzén. Foto: Amazone Prime Video.

"Han tror vi är mega-super-stars och du är Sveriges Hugh Hefner"

Julia kollade upp sina ägg för skojs skull för att se hur det stod till, just eftersom hon är över 30 år. Det visade sig att hon hade mindre ägg än vad som är normalt för kvinnor i hennes ålder. I Sverige är det inte tillåtet att befrukta två ägg samtidigt med hjälp av IVF, men eftersom Julias stora dröm är att få tvillingar valde hon att kontakta Dr. Huang - Kim Kardashians läkare. 

– Ikväll händer det, vi ska ha vår första konsultation med Dr. Huang. Jag har en känsla av att han är bäst i världen på detta, alltså om man är Kim Kardashians läkare då är man ju bäst. Jag har nog aldrig varit så här nära Kim faktiskt, eller jo 2012, men inte sedan hon blev cool, skrattar Julia.

Tvillingar är en dröm för Julia, hon vill gärna ha två barn och inte behöva stressa över att skaffa ett syskon till sitt barn. Men att fråga Dr. Huang om Kim Kardashian kommer enligt Julia inte att ske, hon vill verka cool inför honom. I mailet har hon förklarat för läkaren att Bingo och Julia är två stora svenska kändisar. 

– Han tror ju att vi är mega-super-stars och du är liksom Sveriges Hugh Hefner, annars hade vi aldrig fått en tid, säger Julia till Bingo. 

Kim Kardashians läkare ifrågasätter Julia Franzén: ”Ett barn åt gången”
Julia och Bingo i möte med Dr. Huang. Foto: Amazone Prime Video.

"Man kan inte belåna en unge"

Så fort Bingo hör Kardashians namn i samma mening som Dr. Huang så tänkte han att det kommer bli dyrt. Handlar det om en miljon svenska kronor är det ett hanterbart belopp, men pratar man om en miljon dollar kommer de behöva bo i tält med tvillingar.

– Vi kommer inte ha råd att bo någon annan stans, menar Bingo.

Kostar det under fem miljoner kronor så är det hanterbart, menar Julia, men de är inte helt överens i situationen. Hur ska de ha råd att betala? Julia jämför IVF-resan med att köpa ett hus, men Bingo menar att ett husköp är en säkerhet som man belånar. Det gör man inte när man ska skaffa barn och startar en familj.

– Ska du gå till banken och säga att "det här är Kardashians läkare, ungen kommer vara värd otroligt mycket pengar". Det går inte, man kan inte belåna en unge, förklarar han.

Kim Kardashians läkare ifrågasätter Julia Franzén: ”Ett barn åt gången”
Dr. Huang. Foto: Amazone Prime Video.

"Jobbigt att vara gravid två gånger efter varandra"

Att Dr. Huang har hjälpt Kardashians att skaffa barn är bara ett kvitto på att han är otroligt bra, möjligtvis den bästa inom branschen, menar Julia. När det äntligen är dags för mötet uttrycker Julia sin högsta önskan om att få tvillingar. En önskan som inte minst medför stora risker, men som blir kraftigt ifrågasatt av Dr. Huang.

– Verkligheten är den att människokroppen är gjord för att bära ett barn åt gången. Det finns tvillingar som föds för tidigt, vilket innebär en risk för bebisarna och för mamman. Även risken för diabetes och högt blodtryck ökar, förklarar Dr. Huang.

När verksamma läkare i USA vet att ett embryo är friskt, brukar de endast sätta in ett friskt embryo i livmodern, inte två. Julia blir inte helt nöjd med konsultationen, Dr. Huang sa i princip samma sak som läkaren i Sverige.

– Jag fattar att han måste ge information om att det är en risk, men jag känner fortfarande att jag är beredd att ta den risken. Det är också jobbigt att vara gravid två gånger efter varandra, det är pest eller kolera, säger Julia.

Det senaste avsnittet av realityserien "Bingo & Julia" streamas på Amazone Prime Video.

NÄSTA ARTIKEL