Julia Franzéns planer: ”Man ska komma in som ett vrak och ut som en ny människa”

Julia Franzéns planer: ”Man ska komma in som ett vrak och ut som en ny människa”

  • Amazon Prime
Moa  Andersson
15 september 2023 kl. 12:00

Storslagna planer om ett hälsocenter på Prästgården

Julia Franzén har mycket erfarenheter av psykisk ohälsa. Hennes passion för att hjälpa människor startade när hon var 14 år och en familjevän valde att avsluta sitt liv. I "Bingo & Julia" berättar hon att hon ska starta ett hälsocenter på Revsunds Prästgård.

Varning för spoilers. Texten innehåller händelser ur dagens (15 september) avsnitt av "Bingo & Julia". 

Bingo & Julia är i rullning på Amazone Prime Video där vi får följa Bingo Rimérs och Julia Franzéns lyxiga och händelserika liv. De befinner sig i dagens avsnitt i Jämtland på Revsunds Prästgård som Bingo äger. Julia berättar om att hon har en vision om att skapa ett hälsocenter, med hjälp av sin vän och mentor Kristove Rueda, där man "kommer in som ett vrak och kommer ut som en ny människa".

– Som en tvättmaskin som man kommer ut ifrån och mår bra. Prästgården är en perfekt plats med många rum och vacker miljö. Perfekt helt enkelt, säger Julia.

Revsunds Prästgård i Bingo & Julia
Revsunds Prästgård i Jämtland. Foto: Amazone Prime Video

"Det ska finnas något som passar alla"

Hur ska det här då gå till? Julia verkar inte riktigt ha full koll på vad ett hälsocenter skulle innebära, men som tur är Kristove en så kallad "kurs-expert" som har kurser varje helg.

– Det ska finnas något som passar alla. Till exempel parterapi, kvinnoretreat och meditationsrum, föreslår Julia.

Kristove menar att det på Prästgården finns ytor för gemenskap och att ett hälsocenter inte endast hade behövt äga rum där under sommaren, utan även under vinterhalvåret. 

Julia Franzén i Bingo & Julia
Julia Franzén. Foto: Amazone Prime Video

"Min passion startade där"

Julia berättar att hon har mycket erfarenhet av psykisk ohälsa. När hon var 14 år tog en 13-årig kille i hennes skola livet av sig, men det var inte bara en kille som hon mötte i skolkorridorerna. Det var en vän till familjen som hon umgicks mycket med.

– Jag tänkte att "gud vad människor kan må dåligt utan att det syns". Jag kommer ihåg att jag tänkte om jag hade pratat med honom mer och få honom att förstå att det finns en tid efter det här. Jag tror att min passion startade där för att hjälpa folk att må bättre, förklarar hon.

Projektet på Revsunds Prästgård ska enligt Julia påbörjas direkt. Hon har en vision och den ska förverkligas.

Det senaste avsnittet av realityserien "Bingo & Julia" streamas på Amazone Prime Video.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL