Flerfaldigt Oscarsnominerade American Fiction kommer nu till Prime Video

Flerfaldigt Oscarsnominerade American Fiction kommer nu till Prime Video

  • Amazon Prime
Emil Oscar Rasmussen
21 februari 2024 kl. 13:02

Storsuccén har snart premiär på Prime Video

Dramakomedin "American Fiction" har tokhyllats och belönades nyligen med fem Oscarsnomineringar. Nu avslöjar Prime Video att filmen kommer till streamingtjänsten i slutet av februari.

"American Fiction" är en av förra årets stora succéer. Filmen har hyllats av såväl kritiker som den bredare publiken och tilldelades nyligen fem Oscarsnomineringar, inklusive i tunga kategorier som Bästa film, Bästa manliga huvudroll, Bästa manliga biroll och Bästa manus baserat på förlaga.

Cord Jefferson gör en storartat regidebut med filmen efter att tidigare arbetat uteslutande som manusförfattare och producent för tv-serier. På sin meritlista har Jefferson hyllade titlar som Station Eleven (2021), Watchmen (2019), The Good Place (2017–2019) och Master of None (2017). 

I American Fiction bjuds vi in i en värld där samtidens besatthet av att förminska människor till stereotyper utmanas. Strålkastarljuset vilar främst på Jeffrey Wright (The Batman, No Time to Die, Westworld) i rollen som den frustrerade författaren Monk. Han har tröttnat på hur etablissemanget exploaterar afroamerikaner med "svart" underhållning genom att reducera dem till stereotyper. Monk skriver en bok under pseudonym för att bevisa sin poäng och sveps plötsligt in i precis den värld av galenskap och hyckleri som han säger sig avsky.

Tokhyllade American Fiction kommer till Prime Video

I dag meddelar Prime Video att tokhyllade American Fiction har premiär på streamingtjänsten redan nästa vecka, den 27 februari (perfekt för alla som vill hinna se filmen innan Oscarsgalan den 10 mars).

Filmen har en speltid på knappt två timmar och vid sidan av Wright medverkar även välkända skådespelare som Tracee Ellis Ross, Sterling K. Brown, John Ortiz och Adam Brody m.fl. American Fiction är skriven av regissören Cord Jefferson och är baserad på Percival Everetts roman Erasure från 2021.

Streama "American Fiction" på Prime Video med premiär den 27 februari.

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL