Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Amazon Prime har passerat 200 miljoner användare

Amazon Prime har passerat 200 miljoner användare

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 april 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
16 april 2021

Amazon Prime etablerar sig i allt högre utsträckning.

Amazon Prime, där streamingtjänsten Prime Video ingår, har nu passerat milstolpen 200 miljoner registrerade användare. Det här kunde han avslöja i ett brev till aktieägarna.

Prime Video

Under de senaste åren har enormt många nya streamingtjänster etablerats – bland dem finns Amazon Prime Video, som just nu etablerar sig i en allt högre utsträckning på den svenska marknaden. 

Amazons VD Jeff Bezos meddelade i dagarna att Amazon Prime nu nått över 200 miljoner användare runt om i världen. Amazon Prime är en förmånstjänst som i första hand marknadsförs för att den innebär fri frakt av varor beställda på Amazon, men den inkluderar alltså även ett medlemskap på Prime Video.

Eftersom det går att prenumerera på Prime Video separat från frakttjänsten på vissa marknader – och siffran som Bezos refererar till gäller den övergripande Amazon Prime-tjänsten – så skulle streamingplattformen eventuellt kunna ha ännu fler en 200 miljoner användare.

Huruvida den typen av prenumeranter är inkluderade i de 200 miljoner användarna som omnämns framgår inte i utskicket.

Bezos planerar nu att ta ett steg tillbaka från det dagliga styret i företaget och lämna över VD-positionen till Andrew Jassy. Jassy är i skrivande stund chef för Amazons alla webbaserade tjänster, men kommer alltså ta över som fullvärdig VD under årets tredje kvartal, enligt Deadline.

I delägarbrevet skrev även Bezos om företagets insatser för miljöproblem och sociala problem i samhället. Han uttryckte även stort förtroende för sin blivande efterträdare, Jassy.

VIDARE LÄSNING: Amazon Prime Sverige – 10 film och serietips

Loke Westberg

NÄSTA ARTIKEL