Nu på bio

Det senaste på biofronten!

Sök Stäng sök
Alla nyheter på Amazon Prime i oktober

Alla nyheter på Amazon Prime i oktober

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
28 september 2021

Flera stora nyheter på Amazon Prime i oktober.

Amazon Prime fortsätter visa att de menar allvar med sina originalproduktioner. I oktober månad bjuder streamingtjänsten på en skräcksamling av genrens ledande produktionsbolag Blumhouse, serien "I Know What You Did Last Summer", samt flera andra spännande titlar.

Welcome to The Blumhouse – 1 oktober

Welcome to the Blumhouse återvänder exklusivt till Amazon Prime Video genom lanseringen av fyra nya thrillers som dyker in på djupet i mänsklighetens mörkaste och mest fruktade rädslor. Dessa skräckinjagande berättelser hyllar de oförglömliga klassikerna inom skräckgenren från 70-, 80- och 90-talet samtidigt som de lyfter en dos av nutiden på ett provocerande sätt, något som kommit att bli ett signum i Blumhouse filmer och serier. De senaste titlarna i Welcome to the Blumhouse-kollektionen utforskar skräck i kombination med det övernaturliga och kommer att hålla publiken på helspänn.

Justin Bieber: Our World – 8 oktober

"Justin Bieber: Our World". Foto: Amazon Prime Video.
"Justin Bieber: Our World". Foto: Amazon Prime Video.

Justin Bieber: Our World tar med tittarna både back- och onstage samt in i privatlivet hos den världskända musikikonen när han förbereder sig för sin konsert T-mobile Presents New Year’s Ever Live With Justin Bieber. Efter en tre års lång paus från att göra framträdanden på heltid ger sig Justin Bieber upp på scenen och levererar en otrolig show på Beverly Hilton Hotel för 240 inbjudna gäster samt för miljontals fans runtom i världen via livestream. I filmen så följer tittare Bieber och hans team månaderna innan konserten när de repeterar och bygger en enorm scen samtidigt som de försöker följa hälso- och säkerhetsprotokoll på grund av pandemin. Filmen fångar också personliga och självinspelade stunder mellan Justin och hans fru Hailey.

The Pursuit of Love – 8 oktober

The Pursuit of Love är en romantisk dramakomedi om kärlek och vänskap som utspelar sig i Europa mellan första och andra världskriget. I filmen följer tittare äventyren och olyckorna hos den karismatiske och orädde Linda Radlett (Lily James) och hennes bästa vän och kusin, Fanny Logan (Emily Beecham). Uppfyllda av ett behov av kärlek och äktenskap letar de båda efter den idealiske maken, men deras vänskap sätts på prov när Fanny nöjer sig med ett stabilt och lugnt liv medan Linda bestämmer sig för att följa hennes hjärta till alltmer vilda och äventyrliga platser. När sociala och politiska klyftor splittrar nationen väcker deras val personliga frågor som fortfarande är mycket relevanta idag – frågor om frihet, om kärlek och sex och det mänskliga hjärtats mysterium.

I Know What You Did Last Summer – 15 oktober

I Know What You Did Last Summer baserar sig på Lois Duncans novell från 1973, som också låg till grund för den ikoniska filmen från 1997. I serien får tittare följa en grupp tonåringar som hemsöks av en dödlig bilolycka som skedde för ett år under deras studentfirande. Gruppen blir tillsammans bärare av en mörk hemlighet samtidigt som de förföljs av en brutal mördare. Under serien försöker de lösa gåtan om vem som jagar dem och upptäcker mörka sidor hos varandra och deras stad som annars varit lugn och trygg. Alla döljer något och att avslöja fel hemlighet kan innebära döden.

Queenpins – 22 oktober

Queenpins är en verklighetsinspirerad komedi där tittare följer den uttråkade och frustrerade hemmafrun Connie (Kristen Bell) och hennes bästa vän, vloggaren JoJo (Kirby Howell-Baptiste), när de båda förvandlar sin hobby – att samla kuponger – till en bedrägeriverksamhet som genererar miljontals med dollar. Efter att ha skickat flertalet brev till ett storföretag och utan att ha fått svar så får de en dag ett ursäktande brev med flertalet gratiskuponger. Detta föder idén till att skapa ett olagligt kupongklubbprogram som lurar miljoner från megaföretag och genererar kuponger till massvis av andra kupongjägare.

Maradona: Blessed Dream – 29 oktober

I Maradona: Blessed Dream ser vi Nazareno Casero (Historia de un Clan), Juan Palomino (Magnifica 70) och Nicholas Goldschmidt (Supermax) porträttera Diego Armando Maradona genom hans liv och karriär. I serien kommer tittare bland annat få följa Maradonas tid i Villa Fiorito i Argentina, hans banbrytande karriär i Barcelona och Neapel samt hans nyckelroll i att ta landslaget till vinst i världsmästerskapen i Mexico 1986. 

Angela Black – premiärdatum ännu inte känt

Angela Black. Foto: Amazon Prime Video.
Angela Black. Foto: Amazon Prime Video.

Angela Black är ett psykologiskt drama i sex delar med Golden Globe-vinnaren Joanne Froggatt i huvudrollen. Serien är skriven av Emmy och Golden Globe-vinnarna Harry och Jack Williams (Liar, Fleabag) och handlar om Angela Black som till synes lever ett idylliskt liv i ett vackert hus i en av Londons förorter.

Hon har två vackra och karismatiska söner, en hårt arbetande make vid namn Olivier (Michiel Husman) och på dagarna arbetar hon som volontär på ett hundhem. Men, under fasaden döljer sig ett mörker, våld i hemmet. Angela är fångad i en relation som hon inte kan fly men från ingenstans dyker Ed (Samuel Adewunmi), en privatdetektiv som berättar om Oliviers mörka hemligheter. När Angela får reda på några hemska sanningar om sin make blir hon överväldigad. Kan hon verkligen lita på Ed? Kan hon lämna sitt gamla liv bakom sig och äntligen göra sig fri från Olivier? Serien, från all3Media International, kommer exklusivt till Amazon Prime Video i Norden.

VIDARE LÄSNING:

Bästa filmerna och serierna på Amazon Prime Video 2021

NÄSTA ARTIKEL