Nytt premiärdatum för Fallout – se den officiella trailern

Alla nya filmer och serier på Amazon Prime Video i april 2024

  • Amazon Prime
Filmtopp
26 mars 2024 kl. 09:03

En maxad månad för alla prenumeranter

Streamingtjänsten satsar ordentligt för att göra sina skandinaviska kunder nöjda. Här är alla nya filmer och serier på Amazon Prime Video i april 2024.

April blir en saftig månad på Amazon Prime Video. Tidigt in på månaden släpper de den nya filmen How to Date Billy Walsh och nästa säsong av populära realityserien Bingo & Julia. Senare under månaden kommer även två produktioner som tidigare varit tänkta att släppas på Viaplay – Furia säsong 2 och Felix Herngrens nya originalserie Jana – Märkta för livet. Vidare släpps ytterligare en nordisk serie i Bullshit med Alba August och den internationella blockbusterproduktionen Fallout. Maxat, minsann!

Nya filmer och serier på Amazon Prime Video i april 2024

How to Date Billy Walsh

Tonåringarna Amelia (Charithra Chandran) och Archie (Sebastian Croft) har delat en nära vänskap sedan barndomen. Archie har alltid funnits där för att stödja Amelia genom svårigheter och skratta åt hennes skämt, samtidigt som han tyst har burit på en långvarig kärlek till henne. Precis när han ska öppna upp sig om sina känslor, blir Amelia plötsligt förtrollad av den nya amerikanska utbytesstudenten, Billy Walsh (Tanner Buchanan). Med ett krossat hjärta försöker Archie desperat hålla Amelia och Billy isär, men istället för situationen dem närmare varandra och hotar att kosta Archie hans vänskap med Amelia.

Premiär: 5 april

Bingo & Julia (säsong 2) 

Bingo Rimér och Julia Franzén fortsätter sitt händelserika liv i den andra säsongen. Det förlovade paret ser fram emot att gifta sig, men de har olika åsikter om hur, när och var det ska ske. Deras oenighet leder till fler bråk än tidigare, och de beslutar sig för att gå i parterapi för att öka förståelsen för varandra. Utöver förberedelserna inför bröllopet fyller Bingo och Julia sin kalender med fester, dejter och resor till Julias hemstad Lerum. Samtidigt måste de balansera sina familjers närvaro i vardagen, vilket skapar ytterligare komplikationer.

Premiär: 5 april

Fallout

Den nya serien Fallout bygger på en av de mest ikoniska spelserierna genom tiderna och utforskar teman om överlevnad i en värld där nästan allt är förlorat. Ella Purnell gör rollen som Lucy, en optimistisk Vault Dweller med en typiskt amerikansk "can-do"-inställning, vars styrka sätts på prov när hon tvingas ut på ytan för att rädda sin far. Aaron Moten porträtterar Maximus, en ung soldat som avancerar till väpnare inom den militaristiska falangen Brotherhood of Steel, och som är fast besluten att upprätthålla lag och ordning i Wasteland till varje pris. Walton Goggins tar rollen som Ghoul, en moraliskt tvetydig prisjägare med en 200-årig historia från den postnukleära världen.

Premiär: 11 april

Jana – Märkta för Livet

Felix Herngren och Henrik Björn regisserar Jana – Märkta för Livet som är baserad på den första boken i kriminalförfattaren Emelie Schepps bästsäljande bokserie om Jana Berzelius. När en högt uppsatt chef för Migrationsverket hittas mördad i sitt vardagsrum är listan över misstänkta lång. Men snart inser Jana (Madeleine Martin) att mordet har med hennes egen bakgrund att göra. Som assisterande åklagare kliver Jana in för att delta i utredningen. 

Premiär: 19 april

Bullshit

Bullshit är inspirerad av verkliga händelser och ger oss en rebellisk kärlekshistoria som utspelar sig mitt i Köpenhamns MC-krig på 80-talet. Pia (Alba August) är bara sexton år när hon tar modet till sig och lämnar sin familj, med enbart 100 kronor i fickan och en längtan att tillhöra något större. Henning (Marco Ilsø), arton år gammal och känd som Makrill, har också sagt farväl till det konventionella samhället under slutet av 70-talet. Han drömmer om brödraskap, frihet och doften av nylagd asfalt under motorcykelns hjul. Genom att slå sig in i mc-gänget Bullshit blir han till slut dess president, tillsammans med Pia vid sin sida, som blivit hans älskade hustru. Livet verkar lovande för en stund, tills Makrill finner sig själv indragen i en blodig konflikt mot Hells Angels – utan återvändo. Bullshit är regisserad av Milad Alami

Premiär: 19 april

Furia (säsong 2)

I den andra säsongen av Furia får tittare följa Ellen (Marie Wilmann) och Asgeir (Pål Sverre Hagen) i jakten på en av Europas mest jagade finansiärer av högerextremism och politiska påverkansoperationer. Moldaviern Ziminov är den dödliga anledningen till att Asgeir och hans dotter tvingas gömma sig långt upp i nordligaste Norge. De dras in i en virvelvind av våld, politik och AI-drivna påverkansoperationer menade att splittra Europa och NATO innan Norges NATO-chef avgår. Deras värsta mardröm uppenbaras när deras verkliga identiteter och mörkaste hemligheter avslöjas. Samtidigt tvingas de från Arktis till Budapest, och in i hjärtat av Warszawa, i en kamp mot klockan för att förhindra en ny terrorkomplott.

Premiär: 19 april

Fler premiärer på Amazon Prime Video i april 2024:

Puppy Love – 1 april

All Fun and Games – 1 april

Mùsica – 4 april

Bad Comments – 8 april

Them (säsong 2) – 25 april

Crossroads – 26 april

ANNONS
ANNONS
NÄSTA ARTIKEL