Nu på bio

Det senaste på biofronten!

17 september kommer The Mad Women's Ball

17 september kommer The Mad Women's Ball

  • Amazon Prime
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 augusti 2021
Filmtopp
Filmtopp | Nyhet
03 augusti 2021

Inglorious Basterds-stjärnan spelar och regisserar.

Snart kommer det franska dramathrillern "The Mad Women's Ball" till Amazon Prime i Sverige. Filmen frontas av Mélanie Laurent och handlar om två kvinnor som bestämmer sig för att fly från ett mentalsjukhus i Paris år 1885. Se trailern här.

MER LÄSNING:

Amazon Prime fortsätter att spänna musklerna med välproducerade originalfilmer och serier. Tidigt i höst är det Sverigepremiär för deras franska film Le Bal des Folles (The Mad Women's Ball) som ser ut att vara en spännande historia.

Filmen bygger på boken av Victoria Mas och handlar om den unga kvinnan Eugénie som blir felaktigt placerad på ett mentalsjukhus i Paris. Det drivs av den kända professorn och neurologen Dr. Charcot. Patienterna där – främst oönskade kvinnor som bedöms galna – blir utsatta för hans hypnoser och andra tvivelaktiga metoder. Eugénie bestämmer sig för att försöka fly med hjälp av sjuksköterskan Geneviève (Mélanie Laurent). 

Förväntningarna är höga på "The Mad Women's Ball" som även regisseras av Mélanie Laurent. Filmen har premiär på Amazon Prime den 17:e september och är hennes största produktion hittills. Laurent har tidigare fått beröm för sina filmer "Tomorrow" och "Breathe". 

NÄSTA ARTIKEL